Pages

Nov 14, 2011

Colombiana

Χτες είδαμε το Colombiana  όπου η  Cataleya ένα κοριτσάκι εννέα ετών από τη Bogota της Κολομβίας είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία των γονιών του. Σήμερα είναι μία ικανότατη επαγγελματίας δολοφόνος που δουλεύει για λογαριασμό του θείου της, Emilio. Δεν έχει πάψει ποτέ όμως να αναζητά ανάμεσα σε διαβόητους φονιάδες, ελπίζοντας να βρει εκείνον που αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της: τον gangster που ευθύνεται για τα ανεξίτηλα παιδικά της τραύματα.

Μία κλασσική ιστορία εκδίκησης που υπογράφει ο αγαπημένος μου Luc Besson και ο Robert Mark Kamen. Και αν σας φανούν γνώριμες κάποιες σκηνές, δεν κάνετε λάθος. Μαζί έχουν συνυπογράψει  τα «Taken» (2008), «Bandidas» (2006), «The Fifth Element» (1997) καθώς και τα 3 «Transporter», όπου κατά το τελευταίο συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με το σκηνοθέτη του «Colombiana», Olivier Megaton.

Το κορίτσι: Η ταινία σηματοδοτεί τον έως τώρα σημαντικότερο ρόλο στην ανερχόμενη πορεία της Zoe Saldana, η οποία έχει ήδη πρωταγωνιστήσει στα «Avatar» και «Star Trek». Όμορφη, αθλητική με πολύ καλές αναλογίες σου τραβάει το μάτι, μία ακόμα femme fatale έρχεται να προστεθεί στην ολοένα αυξανόμενη λίστα ηρωίδων που έχουν καθηλώσει το κοινό και σε πολλές περιπτώσεις (βλ. «Kill Bill») έχουν βάλει τα γυαλιά στους άρρενες συναδέλφους τους.


Όσο αφορα την ταινία, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από αυτά που περιμένει να δει κανείς από τους Luc Besson και ο Robert Mark Kamen. Ωραία χρώματα και φωτογραφία. Δράση που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις, χωρίς κοιλία, πολύ αγωνία και με σχετικά καλή ηθοποιία πουλάει σαν μια καλή ταινία δράσης που τουλάχιστον κάνει το μυαλό σου να ξεχάσει για λίγο την καθημερινότητα.

Η βαθμολογία μου: 6,5/10


No comments:

A wise saying

Home is where your heart is