Pages

Nov 16, 2011

Χιόνια δεν ήθελες; Ε, πάρε να χεις!

Τα πρώτα χιόνια έφτασαν και στα Χανιά! Η φωτογραφία είναι από το Creta Weather. Προσπάθησα να τραβήξω με το κινητό μου κι εγώ αλλά δεν φαίνονται εύκολα. Ορίστε λοιπόν, Τζέιν. Όλο άντε να χιονίσει, άντε να δούμε χιόνια, άντε να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα.

Μου την δίνουν τα χιόνια!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας αρέσει με αυτό το λευκό πάγο που κάνει την ατμόσφαιρα παγωμένη, να ξυλιάζουν τα πόδια σου, να δουλεύουν σόμπες, κλιματιστικά, καλοριφέρ που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μόνο η κυβέρνηση εύχεται να χιονίζει μπας και εισπράξει φόρους από τα καύσιμα. Να είναι οι δρόμοι χάλια, ν αμην μπορείς να οδηγήσεις, η ορατότηα να είναι περιορισμένη κι εσείς το μόνο που να σκέφτεστε είναι πότε ο καλός σας θα σας πάει βόλτα στο βουνό ή στο χιονοδρομικό ή σε κανα καταφύγιο ανεξάρτητα από το αν θα κολλήσει το αυτοκίνητο στον πάγο, η να φύγεις από καμιά στροφή και να βρεθείς σε κανα γκρεμό στην μέση του πουθενά και φυσικά το γεγονός ότι ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ 4χ4. Και μετά αρχίζει η γκρίνια, και γιατί αυτοί μπορούν να ανέβουν κι εμείς όχι, γιατί δεν έχουμε τζιπ; γιατί δεν έχουμε σαλέ στην Ελβετία;

Και ας πούμε ότι καταφέρνεις και φτάνεις στα χιόνια. Μετά δεν μπορείς να κάτσεις στην ζεστασιά του αυτοκινήτου σου. Όχι, όχι, η κυρία απαιτεί να βγεις έξω ώστε να σου ρίξει μερικές χιονόμπαλες στην μάπα για να σκάσει στα γέλια, να σε ρωτήσει γιατί είσαι κατσούφης και γιατί χαλάς μια τόσο ωραία εκδρομή στα χιόνια την ώρα που έχεις αρχίσει να χάνεις την επικοινωνία με τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Και σκέφτεσαι ότι με τα χιονοπαίχνιδα αύριο θα κρυώσει, και θα έχει πυρετό, και δεν θα είναι καλά, και θα πρέπει να τρέχεις σε φαρμακεία, και θα βήχει, και θα θέλει φροντίδα, και δεν θα μπορείς να της πεις "είδες που στα έλεγα, τι τα ήθελες τα χιόνια" γιατί θα κινδυνεύεις να φας το μπολ με την σούπα στα μούτρα.

Σας είπα ότι μου την δίνουν τα χιόνια;

Α να και μια φωτογραφία για να σας πείσω


No comments:

A wise saying

Home is where your heart is