Pages

Jul 9, 2007

Χαίρομαι που δεν παίρνουμε Γραψαρχιδίνη

Όταν ο πολίτης περνάει από την e-δράση στην Δράση με "Δ" κεφαλαίο και αφήνει το παραπάνω εικονιζόμενο φάρμακο για τους πολιτικούς του τόπου μας. 3000+ άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αναφορές διάβασα και στις Κυριακάτικες εφημερίδες με την Καθημερινή να έχει μια ανατριχιαστική δορυφορική φωτογραφία του τι απέμεινε από τον βράχο της Πάρνηθας.


την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ως τα Ίμια της Πάρνηθας. Ο ένας να ρίχνει ευθύνες στον άλλον. Η πυροσβεστική να μην ακούει τις οδηγίες του Δασαρχείου γιατί οι ελιτιστές πυροσβέστες δεν παίρνουν εντολές από τους δασοφύλακες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται Κατά τα άλλα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού εξαιτίας των πυλώνων υψηλής τάσης. Η ΔΕΗ από την άλλη να έχει κατεβάσει τους διακόπτες άρα να είναι εφικτή η ρίψη νερού αλλά να μην έχει ενημερώσει κανέναν. Ελλάδα έχεις ταλέντο!

Διάβασα το εξής ανατριχιαστικό στην Καθημερινή της Κυριακής:





«Η πόλη της Αθήνας είχε δύο μηχανισμούς με τους οποίους ψυχόταν. Ο
ένας είναι η θαλάσσια αύρα και ο άλλος ήταν ο αέρας που έρχεται από τον
βορρά στην Αθήνα, ο οποίος ήταν ήδη ψυχρός γιατί περνούσε πάνω από το
Αιγαίο, έβρισκε την Πάρνηθα όπου υπήρχε το δάσος και γινόταν ψυχρότερος. Οταν ψύχεται ο αέρας γίνεται βαρύτερος. Κατέβαινε λοιπόν προς τα κάτω και διείσδυε στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, ανακούφιζε αυτές τις περιοχές. Ο ένας μηχανισμός όχι μόνο χάθηκε αλλά επιδεινώθηκε. Γιατί ο αέρας που περνάει πάνω από την Πάρνηθα όχι μόνο δεν ψύχεται αλλά αντιθέτως θερμαίνεται, και μάλιστα πολύ.
Γιατί αυτήν τη στιγμή στην Πάρνηθα υπάρχει ένα μαύρο πράγμα με τρομερή
απορροφητικότητα, που πρακτικά δημιουργεί πολύ μεγάλη θέρμανση. Η διαφορά
θερμοκρασίας του εδάφους που μετρήσαμε ανάμεσα στην περιοχή που έχει καεί και στην περιοχή που έχει βλάστηση ήταν έως και 35 βαθμοί. Ετσι λοιπόν ο αέρας αντί να ψύχεται, θερμαίνεται και ανεβαίνει προς τα επάνω. Φτάνει λοιπόν πάνω από τη θάλασσα και μπλοκάρει τη θαλάσσια αύρα»


Το μήνυμα είναι ένα. Οι πολίτες δεν κοιμούνται. Δεν κάθονται πίσω από τις οθόνες των πι-σι τους και αποξενώνονται. Χρησιμοποιούν την δύναμη της πληροφόρησης και της επικοινωνίας και δρουν. Είναι ένα σαφές μήνυμα που πήραν πριν μερικούς μήνες με αφορμή την την γλυκιά μας Αμαλία και ακόμα παλιότερα για όσους θυμούνται με την προσπάθεια να χαρακτηρίσει το κράτος παράνομα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ξεσηκώνοντας χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is