Pages

Oct 27, 2006

Tai Chi μρος 2ο

Χτες ο δάσκαλος είπε πολλά. Μας μίλησε λίγο για την φιλοσοφία του tai chi και γιατί πολλές από τις πολεμικές τέχνες είναι απλά δολοφονικές, σε κάνουν να σκέφτεσαι επιθετικά και όχι αμυντικά. Οι περισσότερες δουλεύουν μυϊκά και όχι με το τσι που έχει να κάνει με την ενέργεια.

Έχουμε μάθει μέχρι τώρα 3 από τις 24 κινήσεις της πρώτης φόρμας, τις έχουμε επαναλάβει δεκάδες φορές εντός και εκτός σχολής. Την τελευταία φορά πραγματικά ένιωσα το σώμα μου να κινείται πιο αρμονικά, με λιγότερη ένταση, ένιωσα το κέντρο μου να κινείται στο χώρο και όχι απλά τα χέρια και τα πόδια μου.

Κάποια στιγμή ο δάσκαλος μας ζητάει να ακολουθήσουμε τις κινήσεις του, να μην αγχωθούμε, ότι όλα είναι τόσο αργά που προλαβαίνουμε να κάνουμε διορθώσεις και αν δεν μπορούμε να τον δούμε ας μαντέψουμε την επόμενη κίνηση (εύκολο να το λέει κανείς). Ήμασταν όλοι πολύ αγχωμένοι να αντιγράψουμε την κίνηση που δεν προσέχαμε και ιδιαίτερα το κέντρο μας.

Στο τέλος της χορογραφίας μας είπε συγχαρητήρια μόλις κάνατε ολόκληρη την πρώτη φόρμα. Αν και ξέραμε ότι μας βγήκε λίγο άτσαλα ήμασταν και λίγο περήφανοι που το καταφέραμε. Πάντως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πρώτη φόρμα όπως θα την έχουμε τελειοποιήσει σε 150 χρόνια από τώρα


No comments:

A wise saying

Home is where your heart is