Pages

Apr 26, 2006

Το καταστροφικό μάθημα των Ισπανικών

Μου ζήτησε να κάνουμε μάθημα μαζί. Δεν αρνήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι με το να ξέρει πολύ καλά Ιταλικά τα Ισπανικά θα της ήταν πιο εύκολα και θα μάθαινα και εγώ περισσότερα... στην θεωρεία.... γιατί στην πράξη...

Σαφώς και ήξερε περισσότερα με αποτέλεσμα ο ρυθμός του μαθήματος να ανέβει. Εγώ να αγχώνομαι για να αποδείξω ότι μπορώ να ακολουθώ σε αυτή τη ταχύτητα, από την άλλη το πείσμα μου και η ανωριμότητα μου.

Σε ένα σημείο στην γραμματική συναντάμε την λέξη campeón: πρωταθλητής. Προσπαθώ και εγώ να μεταφράσω στο μυαλό μου το We are the champions, my friend των Queen, ξεχνώ για μια στιγμή το εμείς είμαστε (Vosotros tenemos), γυρνάω στις σημειώσεις να το βρω, σχηματίζω την πρόταση, ετοιμάζομαι να πετάξω την φράση και ανακαλύπτω ότι έχουμε φτάσει μισή σελίδα πιο κάτω στην Γραμματική. Θα σταματήσω την δασκάλα να της πω να τα ξαναπεί από την αρχή; Αν ήμουν μόνος ίσως, αλλά με την Τζέιν δίπλα ένιωθα πολύ άβολα να κάνω κάτι τέτοιο.

Πάσχιζα λοιπόν να καταλάβω τι κάναμε, στο τέλος είχα σκάσει. Δεν είχα καταλάβει τίποτα, είχα να κάνω μια ντουζίνα ασκήσεις και τα είχα βάλει και με τον εαυτό μου που σαν ηλίθιος δεν σταμάτησα το μάθημα εκείνη την στιγμή έστω και για ένα διάλειμμα. Είχα απίστευτα νεύρα και έπρεπε να είμαι και καλοδιάθετος για ένα τραπέζι που ακολουθούσε το μάθημα με κάτι κουμπάρους των κουμπάρων. Αποτέλεσμα; Μια εβδομάδα αργότερα να ακυρώσω το μάθημα γιατί δεν βρήκα το χρόνο να διαβάσω... η για να το πω με πιο σωστά λόγια έχασα τόσο απότομα τον ενθουσιασμό μου που σκέφτομαι να σταματήσω εντελώς.

3 comments:

Anonymous said...

Μη απογοητευεσαι..
Συνεχισε τα μαθηματα..ξεκινας απο το μηδεν..Τα ισπανικα ειναι τοσο ερωτικη γλωσσα..τοσο ομορφη..πιστευω ειναι και ο λογος που ξεκινησες να μαθαινεις ισπανικα σωστα?
Hasta luego ;)

Baltazar said...

Αν το ήξερα ότι θα σου έφερνα τόσο μεγάλη αναστάτωση δεν θα σου είχα ζητήσει να κάνουμε μάθημα μαζί. Πάντως μην παρατήσεις τα ισπανικά αν σου αρέσουν και μην προσπαθείς πάντα σώνει και καλά να εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου, δεν περιμένει κανείς κάτι τέτοιο από σένα, σε αρχάριο επίπεδο ισπανικών υποτίθεται ότι βρίσκεσαι.

Άσε που έτσι κι αλλιώς εντυπωσιάζεται κανείς όταν σε γνωρίζει, δεν είναι απαραίτητη η προσπάθεια. Θεωρώ ότι είσαι από τις πολύ αξιόλογες γνωριμίες που έχω κάνει.

Αγγελος said...

Vosotros tenemos θα πει "εσείς έχουμε". Μάλλον κάτι άλλο θα έψαχνες να βρεις στις σημειώσεις...

A wise saying

Home is where your heart is