Pages

Dec 7, 2011

Eko iphone, pezo poker, den eko keri dose euro

Το θέμα με την επαιτεία στα φανάρια αρχίζει να παίρνει εκνευριστικές διαστάσεις. Κάθε καρυδιάς καρύδι και εθνικότητας αντί να πάμε κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα (μεγάλη η χάρη του) έχουν ξεχυθεί σε φανάρια, διασταυρώσεις, κόμβους και ΣΤΟΠ και ζητάνε να τους δώσουμε από αυτά που δεν υποτίθεται ότι μας περισσεύουν γιατί υποτίθεται ότι πεινάνε με αποτέλεσμα να δημιουργείται, επειδή το προκαλούν οι ίδιοι, ένα κυκλοφοριακό χάος.

Σου έρχονται στο φανάρι κατα προτίμηση στην μέση της λωρίδας για να ζητάνε χρήματα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, σου αποσπούν την προσοχή, μειώνουν την ορατότητα και όταν το φανάρι πιάσει πράσινο προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο για να βρεθούν στο πεζοδρόμιο κουτσαίνοντας, με πατερίτσες, βοηθητικά ροδάκια και δεν συμμαζεύεται καθυστερώντας την ροή των αυτοκινήτων και παίζοντας με τα νεύρα μας.

Το τραγικό είναι πως προσπαθούν να πιάσουν και διάλογο μαζί σου, γιατί δεν τους δίνεις κάτι και φυσικά μαζεύεις κατάρες και βρισίδι συνήθως στην γλώσσα τους που τους αγνοείς και δεν δίνεις από αυτά που χρωστάς στην εφορεία, στο σήμα του αυτοκινήτου, στο χαράτσι, στο ρεύμα κ.λ.π.

Τι λες ρε φιλαράκι, Ινδέ, Πακιστανέ, Σύριε, Μογκολέζε και λοιπών εθνικοτήτων επαίτη, που δεν χρωστάς 1€, εισπράττεις μαύρο χρήμα και έχεις τη απαίτηση να με βρίζεις επειδή δεν σε αφήνω να μου καθαρίσεις το παμπριζ με την βρόμικη βούρτσα σου. Έφυγες από την χώρα σου πληρώνοντας εκατοντάδες δολάρια τους δουλέμπορους για να σε φέρουν στην Ελλάδα να ζητιανεύεις και με κίνδυνο να σε χτυπήσω με το αυτοκίνητο και να πάω και φυλακή. Δεν τους μαζεύει η αστυνομία αλλά θα μαζέψουν εμένα αν πατήσω κανέναν.

Σταματάω για ένα καφέ στην γέφυρα στα Χανιά. Ο ίδιος μονόχειρας ζητιάνος τον οποίο αγνόησα στο φανάρι μπαίνει μέσα και συνδέει ένα Iphone στον φορτιστή στον τοίχο. Κάθετε σε ένα πισι μπροστά και παίζει ηλεκτρονικό πόκερ. Όταν του τελειώσουν τα λεφτά σηκώνεται και βγαίνει στο φανάρι για κανά 10λεπτο. Μετά ξαναμπαίνει μέσα κοιτάει αν έχει κανά μήνυμα στο κινητό και βάζει λεφτά στο μηχανάκι για να παίξει άλλο ένα γύρο. Εν τω μεταξύ οι συνάδελφοι του που ζητιανεύουν στο αντίθετο φανάρι μπαίνουν μέσα και παραγγέλνουν δύο μπύρες.

για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is