Pages

Feb 15, 2009

Αγίου Βαλεντίνου το ανάγνωσμα.. αγάπη πάααασιν

Σιγά μην και το άφηνα να περάσει έτσι, χωρίς ούτε ένα τόσο δα σχολιάκι...

Χτες λοιπόν οι απανταχού της Κρήτης μαγαζάτορες πήραν μια μεγάλη ανάσα βλέποντας τα μαγαζιά τους να γεμίζουν με ερωτευμένες ψυχές, είχαν στολίσει με κόκκινες καρδιές και κεριά, ακόμα και οι έμποροι δώρων και λουλουδιών ξέχασαν για μια μέρα την οικονομική κρίση βλέποντας τα μαγαζιά τους γεμάτα κόσμο και πολλούς να αγοράζουν δώρα που κάτω από άλλες συνθήκες θα μούντζωναν τον εαυτό τους που το έκαναν.

Την γιορτή των ερωτευμένων ήρθε να ενίσχυση και το γεγονός ότι έπεφτε Σάββατο και έτσι οι μαμάδες, οι πεθερές και πάσης φύσεως μπέιμπι-σιττερς φορτώθηκαν με παιδάκια για να μπορέσουν οι γονείς τους να γιορτάσουν τον έρωτα που τον θυμούνται αραιά και που κατά την διάρκεια του χρόνου και πάντα την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Στατιστικά επίσης είναι μια από τις στάνταρντ μέρες που η γυναίκα σου θα βάλει σέξυ εσώρουχα, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα βγάλεις ("μα καλά τρελός είσαι ξέρεις πόσο κάνει αυτό το καλσόν που θες να σκίσεις με τα δόντια σου;") Λες και χάθηκαν οι υπόλοιπες 364 μέρες για παθιασμένο σεξ (βλέπε την σοφή ρήση: Μια μέρα χωρίς σεξ είναι μια μέρα χαμένη)

Εκτός του ότι δεν βρίσκεις πουθενά να πας για φαγητό αν δεν έχεις κλείσει τουλάχιστον 3 μέρες νωρίτερα (εξαιρούνται τα πατσατζίδικα και οι ψησταριές, και για τις τελευταίες δεν παίρνω και όρκο) ο έλληνας έχει μια απίστευτη τάση να νομίζει ότι το κινέζικο είναι αφροδισιακό οπότε δεν βρίσκεις σε κανέναν κινέζικο όσο κακό και να είναι, να βρεις να κάτσεις.

Τα λουλούδια, και ιδιαίτερα τα κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους. Αυτά δεν τα αγοράζεις πάντα πιο ακριβά γιατί και σε αυτά υπάρχει καρτέλ. Οι τιμές ορίζονται από τους εισαγωγείς (τι νόμιζες ότι έχουμε τόσα πια τριαντάφυλλα στην Ελλάδα;) και χτυπάνε πάντα τα ύψη Χριστούγεννα και Βαλεντίνου. Για να μην θεωρηθείς τσιφούτης ή μη ρομαντικός θα αγοράσεις τουλάχιστον 12 και ακόμα χειρότερα κακόγουστες συνθέσεις, με σεντουκακια, κουτάκια, σοκολατάκια κλπ κλπ τα οποία λουλούδια βέβαια ξεχνιούνται εύκολα και σαπίζουν εξίσου γρήγορα.

Από την άλλη ενώ τα διαμάντια είναι παντοτινά (όπως λέει και η Shirley Bassey) από την άλλη είναι πανάκριβα και θέτουν τις βάσεις την επόμενη χρονιά η καλή σου να περιμένει κάτι εξίσου εντυπωσιακό και ακριβό, οπότε μπήκες στο λούκι, την πάτησες μεγάλε.

Κοινώς μην τσιμπάτε. Είναι τα μικρά, ανέξοδα καθημερινά δείγματα αγάπης που κάνουν αυτή την μέρα ιδιαίτερη, και όχι το να θυμηθείτε να τις παίρνετε λουλούδια και να την αγαπάτε με την ίδια συχνότητα που πάτε στην εκκλησία (Χριστούγεννα, Πάσχα και των Φώτων).

Εμείς; Μείναμε μέσα, ήπιαμε καυτή κάρρυ-τσίκεν σουπ, είδαμε για δέκατη Πέμπτη φορά το μιουζικ εντ λύρικς τρώγοντας ποπ-κορν και αποκοιμηθήκαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Και ξέρω ότι όταν με κοιτάει με αυτά τα υπέροχα μάτια της είναι του Αγίου Βαλεντίνου κάθε μέρα.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is