Pages

Jan 15, 2009

Το σκοινί




Η γιαγιά μου έλεγε ότι όταν παντρεύεσαι αυτομάτως αποκτάτε με την σύντροφο σου ένα σκοινί, το οποίο το είχες και πριν παντρευτείς αλλά το χρησιμοποιούσες για να παίζεις σκοινάκι, να δένεις την πόρτα μην την πάρει ο αέρας, να κάνεις πιο κίνκι πράγματα όπως να δένεις την καλή σου στην καρέκλα κλπ. Αυτά τα λέω εγώ... για να επανέλθουμε στην γιαγιά.

Όσο είσαι παντρεμένος λοιπόν κρατάς την μία άκρη του σκοινιού ενώ την άλλη την κρατάει η γυναίκα σου. Αν αφήνεις το σκοινί πολύ χαλαρό μπορούν να συμβούν δύο πράγματα: η να το τραβάει η γυναίκα σου συνέχεια και σε πάει όπου θέλει ή στο τέλος να βαρεθεί να τραβάει μη βρίσκοντας κάποιο ενδιαφέρον σε αυτό οπότε θα βρεθείς να παίζεις πάλι σκοινάκι και εκείνη να "τραβάει το σκοινάκι κάποιου άλλου"

Με πολύ απότομα τραβήγματα κινδυνεύεις να της το αρπάξεις από τα χέρια και πάλι να παίζεις σκοινάκι.

Το θέμα είναι ότι καθ' όλη την κοινή διάρκεια της ζωής μια θα τραβάει ο ένας μια ο άλλος, μια και οι δύο μαζί.

Μπορεί να το τραβάς από ζήλια, από νεύρα, από ενδιαφέρον, από αγάπη, επειδή τσακωθήκατε αλλά το θέμα είναι ότι όσο το κρατάτε και οι δύο θα υπάρχει σχέση μεταξύ σας. Όταν ο ένας αποφασίσει να το αφήσει τότε άμε να το δέσεις σε κάνα στύλο για να κρεμάσεις την μπουγάδα... που θα πρέπει να πλύνεις μόνος σου.

Βέβαια υπάρχει και η σκέψη να το χρησιμοποιήσεις για να την πνίξεις ή να αυτοκτονήσεις αλλά ας μην φτάσουμε ως εκεί.

1 comment:

Baltazar said...

That was so deep!

A wise saying

Home is where your heart is