Pages

Feb 11, 2008

Σφάζοντας τραγουδώντας - ένα αιματηρό μιούζικαλ για γερά νεύρα

Λατρεύω τον Μπάρτον γιατί απλά είναι ασταθής και τρελός και το περνάει στην ποίηση του, στην ζωγραφική του, στα έργα του.

Η τελευταία του δουλειά, προτεινόμενη και για 3 όσκαρ παρακαλώ πάρα πολύ, τα έχει όλα, τραγούδι, έρωτα, και πολύ αίμα. Τέτοιο σπλάτερ έχω να δω από το Κιλλ Μπιλλ με την Ούμα να πετσοκόβει ότι κινείτε.

Οι μπροστινοί μας έκλειναν τα μάτια τους με τα χέρια τους, έβγαζαν κραυγές, σε ένα σημείο άρχισαν να γελάνε με την γελοιότητα της σφαγής και το αίμα στην οθόνη. Τραγούδι και λεπίδι. Από την μία ο ένας να σφάζει, η άλλη να φτιάχνει πίτες με κρεατάκι σφαγμένων και ο πιτσιρικάς ερωτευμένος τρελά με μια μακρομαλλούσσα να τραγουδάει σε όλη την διάρκεια την ταινίας I Feel you Joanna σε σημείο που χασκογελάς με την εμμονή του στο συγκεκριμένο τραγούδι

Δεν ξέρω τι να πω... μάλλον ξέρω:

Εκπληκτική ηθοποιία για όσκαρ από όλους πλην της μακρομαλλούσσας που δεν μου άρεσε και η φωνή της. Εκπληκτική φωτογραφία. Εκπληκτική σκηνοθεσία.

Αχώνευτο το σενάριο. Σπλάτερ μετά μουσικής. Νομίζω στο τέλος ότι ο Μπάρτον θέλει να με κοροϊδέψει. Θα κάνω ότι πιο αχρείο μπορώ και εσύ θα με χειροκροτήσεις, θα μου βάλεις 10/10, θα τσιμπήσω και κάνα όσκαρ. Παρόλο που πήγε να δραματοποιήσει το τέλος δεν τα κατάφερε μιας που ήταν αναμενόμενο και προβλέψιμο.

Προσωπικά είχα σκοπό να του βάλω 1/5 αλλά ο Ντεπ, η Κάρτερ και ο Ρίκμαν ήταν εκπληκτικοί οπότε 3/5 για χάρη τους και μόνο.

***
Ευτυχώς που δεν έπεισα την Baltasar να έρθει μαζί μας σινεμά γιατί μισεί τα θρίλερ και θα μισούσε και μένα μετά :-)

2 comments:

Baltazar said...

Πωπω, καλά που το είπες, έτυχε χθες να ακούσω μια κοπέλα που είπε ότι της άρεσε και άρχισα να το σκέφτομαι να παω. Ευτυχώς το Post σου με μετέπεισε.

SilentSoul said...

Και για να συμπληρωσω το ολο πακετακι...παρε και τους στιχους χεχεχ
Σμουατςςς
---------------
I feel you,
Johanna.
I feel you.
I was half-convinced I'd waken.
Satisfied enough to dream you,
happily I was mistaken,
Johanna.
I'll steal you,
Johanna,
I'll steal you.
Do they think that walls can hide you?
Even now I'm at your window...
I am in the dark beside you,
buried sweetly in your yellow hair!
I feel you,
Johanna!
And one day,
I'll steal you!
'Til I'm with you then,
I'm with you there...
sweetly buried in your yellow hair!

A wise saying

Home is where your heart is