Pages

Jan 7, 2008

10% Το δώρο των Χριστουγέννων;

Χτες πήγαμε για καφέ στο λιμάνι. Στον κατάλογο είχε μια σημείωση η οποία έλεγε ότι στις τιμές υπήρχε 10% δώρο Χριστουγέννων από 20/12 μέχρι 20/1.

Συγγνώμη δηλαδή αλλά γιατί θα πρέπει να πληρώνω δώρο Χριστουγέννων επί 30 μέρες; Αν πίνεις ένα καφέ την ημέρα (3€) δίνεις 30 λεπτά στο κάθε καφέ παραπάνω. Επί 30 μέρες είναι 900 λεπτά, δηλαδή 9€ το μήνα για κάθε καφέ που πίνεις την ημέρα. Εγώ που πίνω 2 καφέδες έξω θα δώσω 18€

Στις δημοφιλείς καφετέριες των 100 πελατών την ημέρα ο κάθε καφές επί 1 μήνα είναι ένα έσοδο 900€… ο κάθε καφές. Και αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να πληρώνω τον κάθε ιδιοκτήτη καφετέριας με δώρο Χριστουγέννων, Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι τα χρήματα πάνε στο δώρο των υπαλλήλων; Φοιτητών συνήθως που δεν μένουν στην ίδια δουλειά για πάνω από 3 μήνες;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει στις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει ακόμα να πληρώνω το κολοχαράτσι που θεός ξέρει πως κατάφερε μια κλίκα επιχειρηματιών όπως καφετζήδες και ταξιτζήδες να καταφέρνει να εισπράτει νόμιμα.

Εκτός από δάσκαλος είμαι και επιχειρηματίας. Πληρώνω τους καθηγητές μου και το ΙΚΑ δώρο Χριστουγέννων και δεν μπορώ να επιβάλω δώρο Χριστουγέννων το οποίο όμως το πληρώνω.

Έλεος!... έρχεται και το Πάσχα!

1 comment:

Anonymous said...

Χρίστο ,πολύ εύστοχος ο προβληματισμός σου,και σωστά τοποθετείσαι.
Η απάντηση μου σαν ιδρυτικό μέλος
της υπό ίδρυση ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων είναι,ότι μερικοί επιχειρημτίες των Χανίων μπορεί ή να έχουν μείνει στα παλιά γιατί έτσι τους συμφέρει, η αγνοούν παρά την θέλησή τους την υφιστάμενη νομοθεσία και τις σημερινές σε ισχύ διατάξεις.
Εκείνο που σαφώς όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε είναι ότι οι τιμές είναι ελεύθερες αρκεί τα προσφερόμενα είδη και οι αντίστοιχες τιμές τους να αποτυπώνονται σε ένα τιμοκατάλογο για να μπορούμε ελεύθερα να επιλέξουμε.
Τώρα επί του τιμοκαταλόγου οι τιμές
αναγράφονται σε μία στήλη και περιλαμβάνουν της πάσης φύσεως επιβαρύνσεις[αμοιβή σερβιτόρου,δημ.φόρο,μουσική,Φ.Π.Α ,κ.λ.π.]απαγορευόμένης απολύτως της προσαύξησης της τελικής τιμής του τιμικαταλόγου για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

A wise saying

Home is where your heart is