Pages

Dec 28, 2007

Ο χοντρομπαλάς ασπρομάλλης γερο άγιος της κόκα κόλα


Ήταν πολύ ψηλός και πολύ αδύνατος, είχε σκούρο δέρμα και χλωμό, είχε επίσης κοντά μαλλιά και μακριά μαύρα γενιά που πέρα διέκρινες λευκές τρίχες, είχε μακριά μύτη και τα φρύδια του ήταν τοξοειδή, τα μάτια του ήταν σκούρα και η ματιά του βαθειά και ερευνητική, το μέτωπό του ήταν μεγάλο και ήταν μονίμως ζαρωμένο έμοιαζε δηλαδή με άνθρωπο που συνεχώς σκεπτόταν, είχε προβλήματα με την υγεία του και υπέφερε από το πραγματικά ανυπόφορο κρύο και γενικά βαρύ χειμώνα της Καππαδοκίας.

Ο Αη Βασίλης στα 48 χρόνια που έζησε, έκαμε τόσα πολλά για τους ανθρώπους που η ιστορία τον ονόμασε ΜΕΓΑ όσο ακόμα ζούσε.

Πρώτα πρώτα μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό του. Σε μεγάλες επιδημίες που ταλαιπωρούσαν τον λαό αυτός ήταν παρών και βοηθούσε σωματικά και ψυχικά διδάσκοντας την πίστη του Χριστού.

Το πιο σπουδαίο του έργο όμως ήταν η οργάνωση της ελεημοσύνης και
φιλανθρωπίας στην επαρχία του, έφτιαξε κοντά στην Καισάρεια μια ολόκληρη πόλη από φιλανθρωπικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία κ.α. Ίδρυσε και καθιέρωσε την διανομή αγαθών τρόφιμα ρούχα, χρήματα και κάθε είδους βοήθεια σε φτωχές οικογένειες άπορους κ.λπ. Η πόλη αυτή ονομάσθηκε Βασιλειαδα.

Έχω πραγματικά σιχαθεί να τον βλέπω αυτό το κόκκινο... αλλά αυτό είναι κυρίες και κύριοι η επιτυχία του μάρκετινκ και είναι σαν να λέμε ότι "όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τρέχουν Microsoft Windows". Όλα έχουν να κάνουν με την εμπορικότητα και όχι με την αλήθεια, η οποία όπως και να έχει μερικές φορές δεν είναι και βολική. Δηλαδή συγγνώμη αν βλέπατε κάποιον ντυμένο όπως τον Άγιο της πρώτης φωτογραφίας θα τον περνάγατε για τον Άγιο Βασίλειο ή για μοναχό που κατέβηκε βόλτα στην Ερμού;

Καλές γιορτές. Δώστε λιγότερα δώρα και περισσότερη αγάπη φέτος σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is