Pages

Nov 22, 2007

Αυτή η χώρα παίρνει ναρκωτικά. Δημοσιογράφοι Χωρίς Όρια (ΔΧΟ)


Όπως έγραφε και η καλή μου στο ιστολόγιο της περί επικαιρότητας το θέμα των Ζωνιανών έχει ξεφύγει εντελώς.

Δεν υπάρχει βράδυ που να μην υπάρχει πάνελ για τα Ζωνιανά και για το χασίς. Έχω την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι έχουν ξεφύγει εντελώς. Λες και με τις εκπομπές τους θα λύσουν το θέμα, θα σταματήσουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα και τα Ζωνιανά θα γίνουν περιοχή για επενδύσεις όπως εμπορικά κέντρα, αλυσίδες ταχυφαγείων κλπ.

Η δημοσιογραφία, έχει κάποιος την αίσθηση, είναι μια αγέλη από καρχαρίες που περιμένει το ψάρι το μεγάλο, και όταν το βρει δεν το αφήνει λέπι για λέπι.

Έχουν ξεφύγει λοιπόν σε σημείο που δεν έχουν ιερό και όσιο. Κάποτε λέγαμε ότι δύσκολα μπορείς να καθορίσεις τα όρια τέχνης και πορνογραφίας κι έτσι πολλές ταινίες, αριστουργήματα της 7ης τέχνης κάηκαν στην πυρά και άλλα στυγνά πορνογραφήματα βρήκαν τον δρόμο τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην Ελλάδα η δημοσιογραφία δεν έχει όριο. Ο καθένας μπορεί να πάρει ταυτότητα δημοσιογράφου, η οποία του δίνει το δικαίωμα, στο όνομα της ελεύθερης και "αμερόληπτης" δημοσιογραφίας, όχι μόνο να παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές αλλά με δεδομένη την ατιμωρησία να ακροβατεί μεταξύ νόμιμου και παράνομου και να προκαλεί τα θεμέλια της ίδια ςτης κοινωνίας.

Πλέον οι εξαιρέσεις είναι ο φάρος και το παράδειγμα της καλής δημοσιογραφίας σε αντίθεση με παλιότερα που το κίτρινο χρώμα ήταν δακτυλοδεικτούμενο και καταδικαστέο στους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Ναι αυτή η χώρα παίρνει ναρκωτικά. Η λέξη "Ζωνιανά" προβλέπω ότι θα μπει σε μια μελλοντική έκδοση του λεξικού του Μπαμπινιώτη και θα ακούμε για τα Ζωνιανά των Εξαρχείων, τα Ζωνιανά του Κολωνακίου, κλπ.

Είδαμε σε εκπομπή / αφιέρωμα, πως καλλιεργείται το χασίς, πως το ξεραίνουν, πως το στρίβουν και πως το καπνίζουν, έτσι για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι. Το ΕΡΣ-μαριονέτα παρακολουθεί απαθέστατο τα τεκταινόμενα στον "μπαφιασμένο" ελληνικό τηλεο-χώρο (άσε να μην αρχίσω με το τι έχω ακούσει στο ραδιόφωνο αυτές τις μέρες).

Κατά τα άλλα σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με ζήλο που θα άφηνε με στόμα ανοιχτό και σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, η κυβέρνηση έκλεισε την γνωστή παγκοσμίως αλυσίδα καταστημάτων ρούχων Cannabis-Shop επειδή με τα ρούχα της προωθούσε την ιδέα του να καπνίζει κανείς χασίς! Συγνώμη δεν το κάνω ποτέ γιατί θεωρώ παρανοϊκό να βάζει κανείς πάνω από ένα θαυμαστικό σε μία πρόταση αλλά εδώ δεν μπορώ να αντισταθώ.

Πάμε πάλι: η κυβέρνηση έκλεισε την γνωστή παγκοσμίως αλυσίδα καταστημάτων ρούχων Cannabis-Shop επειδή με τα ρούχα της προωθούσε την ιδέα του να καπνίζει κανείς χασίς!!!!!!!!!

Τους πείραξε η κλωστική κάνναβη την ώρα που με την ευλογία τους επέτρεπαν την εξαγωγή χασίς προς την Ολλανδία; Έκλεισαν τόσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα γιατί τους ενόχλησε το φυλλαράκι της κάνναβης στο ρούχο; Τόσες μέρες με τόσα φυλλαράκια κάνναβης δεν σας ενοχλεί κύριε Πρωθυπουργέ; Αν αυτό τα πανηγύρι στην τηλεόραση δεν είναι διαφήμιση του χασίς, δεν ξέρω κι εγώ τι είναι.

Σε αυτή την χώρα των άκρων και των αντιθέσεων μόνο μια δικαιολογία υπάρχει. Ολόκληρη η χώρα παίρνει ναρκωτικά.

2 comments:

Theios said...

Μόλις τα γεγονότα παίρνουν δημοσιότητα, ξαφνικά η πολιτεία ενδιαφέρεται. Ξαφνικά, όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται... μοναδική εστία εγκληματικότητας είναι τα Ζωνιανά!
Έτσι παιρνάνε οι κρατικές πολιτικές ευκολότερα! Δεν είναι τυχαίο που τόσο συχνά κάποιο περιστατικό διογκώνεται... Καλούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα όλοι οι "παρατρεχάμενοι" και εξαφανίζονται από το προσκήνιο τα λοιπά προβλήματα.
Παλαιότερα οι εκάστοτε εξουσία όταν κάποιο κεφάλι αντιστεκόταν στον εξαναγκασμό της, το έκοβε. Στην εποχή μας η κυερνήσεις κάνουν κάτι πιο "ανώδυνο", αλλά εξίσου αποτελεσματικό. Του αφαιρεί με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση τη δυνατότητα να σκέφτεται και να αντιδρά και το οδηγεί έντεχνα και ανώδυνα σε βέβαιη υποδούλωση.

Φυσικά και γεγονότα όπως αυτά των Ζωνιανών είναι καταδικαστάια και χρήζουν μεγάλης προσοχής, αλλά θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε από την υστερική συμπεριφορά των Μ.Μ.Ε.

Theios said...

συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος που εντόπισα εκ των υστέρων: "χρίζουν", και όχι "χρήζουν"
:)

A wise saying

Home is where your heart is