Pages

Sep 20, 2007

Η παραπληροφόρηση και η αλήθεια γύρω από το Λευκό!

Οι εκλογές ήρθαν και έφυγαν αλλά οι μαλακίες ακόμα ακούγονται στα ΜΜΕ περί λευκών ψήφων. Τα Λευκά πάνε στο πρώτο κόμμα, τα λευκά δεν μετράνε στις εκλογές κλπ κλπ.

Ήξερα ότι όλα αυτά είναι μπούρδες αλλά δεν μπορούσα να επικαλεστώ τους νόμους. Βρήκα μία ιστοσελίδα με εκτενέστατη αναφορά στο Λευκό και σας την παραθέτω να γνωρίσετε κι εσείς τους μύθους γύρω από το χαρτάκι που δεν γράφει τίποτα... ας τα γνωρίζουμε για τις επόμενες εκλογές... Μην ξεχνάμε έχουμε Ευρωεκλογές όπου να 'ναι

4 comments:

Περιπετών said...

Το λευκό δεν "πάει" στο πρώτο κόμμα, απλούστατα κάνει πολύ πιο εύκολο το να έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα. Διάβασε την ανάλυση που σου έστειλα. Με λίγα λόγια εάν μόνον 35000 από τις 47.000 λευκών είχαν πάει σε οποιοδήποτε κόμμα που μπήκε εντός βουλής εκτός από το πρώτο κόμμα, τώρα το πρώτο κόμμα δεν θα είχε αυτοδυναμία. Αυτό είναι η αλήθεια και ό,τι και να λένε οι υπόλοιποι τα λευκά και τα άκυρα καθώς και όλοι οι ψήφοι προς κόμματα που μένουν εκτός βουλής στην ουσία ενισχύουν το πρώτο κόμμα. Ναι συμφωνώ πως θά πρεπε τα λευκά να σημαίνουν κενά έδρανα αλλά το πολιτικό σύστημα ποτέ δεν πρόκειται να το αποδεχτεί.

Anonymous said...

Α, και στις ευρωεκλογές ποσώς τους ενδιαφέρει εάν ψηφισει κανείς λευκό εφόσον η κατανομή των εδρών γίνεται με απλή αναλογική βάσει των εγκυρων ψηφοδελτίων.

Christos said...

διαβαζα στον ΕΤ σήμερα ότι αν είχαμε απλή αναλογική η Νδ θα έπερνε 90 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 88, και θα έμπενε στην βουλή το ΜΛ-κκε οι Πράσινοι με 2 έδρες και η Αναγέννηση με άλλες 2.

Έτσι Κυβέρνηση μόνο με συνεργασία

Περιπετών said...

Η ΝΔ βασικά θά παιρνε 123, το ΠΑΣΟΚ 114, ΚΚΕ 24, ΣΥΝ 15, ΛΑΟΣ 12, Οικολόγοι 3, ΜΛ ΚΚΕ 1 κτλ κτλ. Γι'αυτό δεν θα εφαρμοστεί ποτέ όσο υπάρχουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Με τον παρόντα εκλογικό νόμο εάν 35000 ψηφοφόροι που ψήφισαν κόμματα εκτός βουλής ή λευκό, είχαν ψηφίσει κόμματα εντός βουλής εκτός ΝΔ, τότε η ΝΔ δεν θά'χε αυτοδυναμία τώρα:(

A wise saying

Home is where your heart is