Pages

Aug 30, 2007

Εμείς και τα δάση

Φτάσαμε στην Πλατεία Αγοράς λίγο μετά τις 7. Καμιά 20αριά ψυχές, οι πιο πολλοί στα μαύρα όπως όριζε η βουβή διαμαρτυρία. Σιγά σιγά και λίγο πριν τις οκτώ η πλατεία ήταν γεμάτη. Μοιράσαμε κεριά τα οποία ανάψαμε στην μνήμη των νεκρών στο ενός λεπτού σιγής που κρατήσαμε λιγο μετά. Ο κόσμος δεν έφευγε, ερχόταν ακόμα περισσότερος, τα κανάλια έπερναν συνέντευξη και κάποιος μαλάκας του ΚΚΕ-μλ μοίραζε φυλλάδια προσπαθώντας να πολιτικοποιήσει την διαμαρτυρία. Ακόμα και οι αναρχικοί που άπλωσαν ένα μαύρο πανώ μετά από προτροπή μας έκρυψαν την υπογραφή της οργάνωσης. Παρόντες μέλη πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων ενώ κοιμάτιζε μεσήστια η σημαία πάνω από την Εθνική Τράπεζα ενώ βέβαια ακριβώς απέναντι στα γραφεία της Ν.Δ. στα παπάρια τους σιγά μην έδιναν σημασία στα τσογλάνια που τους χαλάνε τα νούμερα των μετρήσεων.

Τράβηξα αρκετά πλάνα και θα φτιάξω ένα βίντεο κλιπάκι μόλις γυρίσω από την Αθήνα.

Περισσότερα στα Χανώτικα Νεα και στο in.gr
και Αναδάσωση

2 comments:

Anonymous said...

Δυστυχώς Χρήστο μου θες δε θες η κατάσταση έχει να κάνει με την πολιτική. Και μόνο που μαζεύτικαν τόσοι άνθρωποι/πολίτες.

Γιατί μαζεύτικαν αν όχι για να δείξουν την αγανάκτησή/λύπη/αποδοκιμασία τους απέναντι στην αντιμετώπιση του προβλήματος που κάθε άλλο παρά το έλυσε?

Για τα δέντρα? Απόκτησαν μυαλό ξαφνικά και καταλαβαίνουν ότι κάποιοι λυπήθικαν?

Για τους συγγενείς των θυμάτων? Τους ενδιαφέρει πολύ ότι ο κόσμος συμπάσχει?

Για τους ίδιους τους διαδηλωτές? Για να δείξουν μεταξύ τους ότι κινητοποιούνται?

Με ξέρεις καλά, έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον. Πιστεύω ακράδαντα πως αν η μάζα (με τη καλή έννοια)το βάλει σκοπό μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Χρειάζεται απλώς μικρά βηματάκια: να πετάξει τη τηλεόραση απ'το παράθυρο, να βγαίνει στους δρόμους με το πρώτο συννεφάκι και όχι μετά τη καταιγίδα.
Και τέλος να δείξει στο μάτσο με τους μαλάκες ότι όντως ο κόσμος τους διαλέγει και τους καθιστά υπεύθυνους να ελέγξουν τις καταστάσεις που "ορκίστικαν" ότι θα ελέγχουν. Αν δε μπορούν, δρόμο.

Φιλιά

Christos said...

μα λέξη μόνο ως απάντηση φίλε... "σωστός"!

A wise saying

Home is where your heart is