Pages

Jun 4, 2007

ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

(ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕΤΟ)

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ "ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ"
e-mail: diktyo@ecocrete.gr
web site: www.ecocrete.gr

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2007 στις 10 το βράδυ, κλείστε τα φώτα για 10' λεπτά!

Το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" καλεί όλους του πολίτες της Κρήτης να συμμετέχουν στην πανεθνική κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή με την συμβολική πράξη να σβήσουμε όλα τα φώτα για 10' λεπτά στις 10 το βράδυ, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2007.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2007
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Κλείστε τα φώτα για 10’ στις 10.00μμ.
Δείξτε ότι ο πλανήτης μας ενδιαφέρει, η Κλιματική Αλλαγή μας ανησυχεί!

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Στις 2 Φεβρουαρίου 2007, στο Παρίσι, η Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή εξέδωσε την περιοδική έκθεσή της, όπου συμπεραίνεται ότι η πιθανότητα η κλιματική αυτή αλλαγή να οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα αγγίζει το 90%.

Η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας καταστρέφει τον πλανήτη, απειλεί τον πολιτισμό μας. Όμως, η κατανάλωση και η εξοικονόμηση περνάνε από την καθημερινότητά μας, από το σπίτι μας. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να κλείσουμε τα φώτα μας για 10’, να δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας μας ξεχωριστά είναι μέρος του προβλήματος και της λύσης.

Την 1η Φεβρουαρίου 2007, 200.000 πολίτες σε όλη τη χώρα έκλεισαν τα φώτα για 5’. Γλιτώσαμε όσο ρεύμα καταναλώνει μια πόλη σαν το Ηράκλειο! 5’ σκοταδιού φώτισαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή. Την Τρίτη 5 Ιουνίου, 10’ σκοταδιού θα δείξουν πόσο αποφασισμένοι ήμαστε να τον διαβούμε!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πολλοί φορείς έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, θα σβήσουν τα φώτα των κτιρίων τους για δέκα λεπτά, την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2007 στις 22.00. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλοι οι φορείς που θα συμμετέχουν επίσημα στην πρωτοβουλία.

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.ellinikietairia.gr και www.diktioaigaiou.gr. Υπεύθυνος εκστρατείας: Κρίτωνας Αρσένης, τηλ. 210 3215218 εσωτ. 115, 116, email: aigaio@ellinikietairia.gr
Για την κινητοποίηση στην Κρήτη, επισκεφθείτε το www.ecocrete.gr

H Γραμματεία του Δικτύου ΟικοΚρήτη

Στο Δίκτυο συμμετέχουν οι παρακάτω οργανώσεις (από δυτικά προς ανατολικά):
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ • ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΗΤΕΙΑΣ • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΤΑΝΟΥ

1 comment:

Baltazar said...

Εγώ δεν θα είμαι σπίτι, θα είμαι γυμναστήριο. Λες να το κάνουν κι εκεί και να βρεθούμε να κάνουμε αερόμπικ στα τυφλά;

A wise saying

Home is where your heart is