Pages

May 25, 2007

25η Μαΐου - Ημέρα πετσέτας - Don't Panic

Μια πετσέτα είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο όταν κάνεις ωτοστόπ στον Γαλαξία. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν μαξιλάρι, σαν στρώμα, σαν κουβέρτα, να σκουπιστείς φυσικά, σαν παραβάν για να αλλάξεις ρούχα, να βάλεις μια πέτρα μέσα και να την κάνεις όπλο, να ητν βουτήξεις σε διάφορα λαδερά φαγητά και να την πιπιλάς όταν δεν έχεις να φας (γιακ)...να τυλίξεις τα πράγματα σου σε αυτή... και δεκάδες άλλες χρήσεις για τις οποίες έγραψε ο συγχωρεμένος Douglas Adams στο μπεστ σέλερ Γυρίζοντας τον Γαλαξία με ωτοστόπ.


Η 25η Μαΐου είναι η ημέρα που όλοι οι οπαδοί του Άνταμς κυκλοφορούν με μια πετσέτα για να τιμήσουν έναν από τους σπουδαιότερους βρετανούς κωμικούς συγγραφείς. Το THGTTG (The Hitch-hiker's guide to the galaxy) έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο το κόσμο, ήταν από τα πρώτα παιχνίδια περιπέτειας που έπαιξα στον υπολογιστή όταν δεν υπήρχαν ακόμα γραφικά και σε όλο το παιχνίδι έπρεπε να διαβάζεις και να γράφεις τις εντολές (text adventure), έγινε μια πολύ καλή ταινία, δραματοποιήθηκε για το ραδιόφωνο και έγινε θεατρικό.

Πήρα την πετσέτα μου στο σχολείο σήμερα και μάλλον μου χρειάστηκε γιατί έξω βρέχει και είναι πολύ βολική για να στεγνώσω.!

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is