Pages

Mar 28, 2007

Salsa Weekend

Όπως έχω ήδη γράψει και παλιότερα, (το ξαναλέω για όσους συντονιστήκανε τώρα στις συχνότητες αυτού του blog) ξεκινήσαμε την καλή μου και άλλα δύο ζευγάρια χορό στην Έκφραση, η οποία το Σαββατοκύριακο που πέρασε οργάνωσε ένα διήμερο σεμινάριο Salsa.

Οι καθηγητές μας, γνωστοί χορευτές στην Αθήνα

Εκείνος:ο Walter Quinones από την Κολομβία χορεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του, με εξαιρετική κίνηση πάντα χαμογελαστός και ήρεμος, μιλάει σιγά με πολύ σπαστά Ελληνικά, υπομονετικός να εξηγήσει που πάει το χέρι σου και που το πόδι σου και γιατί το κάνεις λάθος

Εκείνη: Maria Pilar Κουβανή, μέσα στο νεύρο, ούτε ο λοχίας μου στο στρατό δεν φώναζε έτσι, εξαιρετική κίνηση, γεννημένη χορεύτρια, με πάθος, να σε ελέγχει από πάνω μέχρι κάτω και να σε χέζει από πάνω μέχρι κάτω αν δεν κάνεις ότι λέει. Αστύρευτη πηγή ενέργειας και πάθους για χορό και κίνηση.

Το σεμινάριο: Μετά από το ζέσταμα 4 εξοντωτικές ώρες sogn, reggaeton, salsa, και merengue

Sogn: Η βάση της Salsa, την διδάσκουν σε όλες τις σχολές της Κούβας
Reggaeton: Ξεχαρβάλωμα! Πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση για να ξεβιδώνεσαι με αυτό τον τρόπο.
Salsa: Εδώ κανονικά το βήμα είναι 1-2-3(μπροστά), 5-6-7(πίσω), στην Κούβα όμως προσθέτους άλλα δύο μικρά δυνατά βήματα τα οποία αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που χορεύεις, τα βήματα λέγονται pike οπότε έχουμε 1-1-2-3, 5-5-6-7. Κάναμε και μια ολόκληρη χορογραφία που εξασκήσαμε αρκετές φορές με την λοχία να φωνάζει:

Κόκκινε! Κόκκινε (με έλεγε κόκκινο λόγο μπλούζας, όπως έλεγε και τους άλλους, ασπρο, diesel, πουκάμισε, ξανθιά κλπ) κούνα τους ώμους σου!

Merengue: Καμία σχέση με αυτά που έχουμε μάθει μέχρι τώρα μιας που μας έδειξε κινήσεις πολύ προχωρημένες αλλά πολύ διασκευαστικές

Το πάρτι: Κυριακή βράδυ στην Νυχτερίδα οι δάσκαλοι έκανα επίδειξη χορού αλλά κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να χορέψουμε μαζί τους και να κάνουμε εξάσκηση σε αυτά που μάθαμε στο σεμινάριο.

Τραγελαφικές σκηνές: Στο μάθημα η δασκάλα κατεβάζει την φούστα για να δουν οι κοπέλες πως πρέπει να κουνάνε τον πισινό τους. Συγγνώμη αγόρια αλλά πρέπει να το δείξω αυτό, λέει σε σπαστά ελληνικά. Ανάμεσα σε σφυρίγματα ακούγεται η φράση "Κάνε την δουλειά σου"!. "Πρώτα κάνουν στροφή οι γυναίκες και μετά οι άντρες", λέει εκείνη. "Ναι, οι άντρες πρέπει να τελειώνουμε πάντα τελευταίοι" συμπληρώνω εγώ, ανάμεσα σε χαχανητά ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλλο. Στον χορό την ώρα που φεύγαμε πιάνει το μικρόφωνο η δασκάλα και φωνάζει "κόκκινε, κόκκινε που πας!", και τα μάτια όλων πάνω μου.

To sum up: που λένε και οι Άγγλοι, περάσαμε ένα έντονο Σαββατοκύριακο, μάθαμε πολλά, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε.


Να και μερικές φωτογραφίες:


τα αγοράκια με την δασκάλα


και τα κοριτσάκια με τον δάσκαλο


εμείς και οι δασκάλοι μας



Η δασκάλα μας σε μια επίδειξη Salsa-Reggaeton


Everybody dance now

2 comments:

Anonymous said...

Αυτή η κοπέλα (η δασκάλα σας) νομίζω πήγε και στο so you think you can dance, ή κάνω λάθος?
Όπως είπα και στην Ευγενία σας ζηλεύωωωωωωω!

Christos said...

ναι αυτή είναι έκανε και μια εμφάνιση στο 50-50
είναι πολύ όμορφη και πολύ στρίγκλα :-)

A wise saying

Home is where your heart is