Pages

Mar 16, 2007

Όταν οι Άγγλοι πετάνε φαγητό


Πάντα κάναμε πλάκα για τους τουρίστες ή τους ξένους που μένουν στην Ελλάδα και που αγόραζαν δύο μπανάνες, μια ντομάτα και μισό αγγούρι. Μια φορά που πέταγα φρούτα και λαχανικά που σάπιζαν στo ψυγείο μου σκέφτηκα ρε λες να έχουν δίκιο;

Και όμως η τελευταία έρευνα της οικολογικής οργάνωσης Wrap δείχνει ότι και οι Βρετανοί δεν πάνε πίσω: πετούν στα σκουπίδια το ένα τρίτο των τροφίμων που αγοράζουν, συνολικά 3,3 εκατ. τόνους το χρόνο, δείχνει έκθεση για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η σπατάλη δημιουργεί και περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς η αποσύνθεση των οργανικών υλικών στις χωματερές απελευθερώνει μεθάνιο, αέριο που επιτείνει σημαντικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Wrap, το ένα πέμπτο της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από την παραγωγή, επεξεργασία, μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων.

Η Wrap καλεί επίσης τα σουπερμάρκετ να μην ενθαρρύνουν την αγορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων. (και να χάσουν λεφτά οι ιδιοκτήτες τους... α πα πα πα)

περισσότερα στην ιστοσελίδα της Wrap όπως και τρόπους για την μείωση της σπατάλης αλλά ακόμα και πως να φτιάξετε λίπασμα για τα φυτά σας από τα τρόφιμα που περισσεύουν

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is