Pages

Feb 20, 2007

Brothers Four


Μουσικό αφιέρωμα στους Brothers Four σήμερα και όλα τα τραγούδια του player δικά τους για να τα ακούσετε. Πατήστε Play καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Οι Brothers Four δημιουργήθηκαν το 1957 στο Seattle, Washington από 4 φοιτητές, τους Bob Flick, John Paine, Mike Kirkland και Dick Foley και ήταν στην ίδια αδελφότητα στο Πανεπιστήμιο. Η πρώτη επαγγελματική τους συναυλία ήταν προϊόν φάρσας από μια άλλη αδελφότητα, όπου κάποιος τους πήρε τηλέφωνο και τους κανόνισε να παίξουν στο Seattle Colony Club. Τους άφησαν όμως να παίξουν μερικά τραγούδια οτυς και τελικά τους προσέλαβαν. Το 1959 ο manager τους Mort Lewis, ο οποίος είχε και τον Dave Brubeck τους έκλεισε συμβόλαιο με την Columbia Records. Το τραγούδι τους Greenfields έφτασε στο #2 και ο δίσκος τους "Brothers Four" ήταν στους 20 πρώτους το 1960. Το "The Green Leaves of Summer" ήταν στην βραβευμένη με Oscar ταινία του John Wayne "The Alamo".

Παρόλο που η άνοδος του Bob Dylan έβαλε τέλος στις επιτυχίες τους αυτοί είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία σε αγορές όπως της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Το γκρουπ είναι ακόμα ενεργό και σήμερα έχοντας πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, έχοντας κάνει χιλιάδες συναυλίες και τραγουδήσει για 4 προέδρους στον Λευκό Οίκο.

Η επίσημη ιστοσελίδα των Brothers Four

1 comment:

Περιπετών said...

Πολλά καλά τραγούδια μας έχουν χαρίσει όντως. Το υπέροχο τραγούδι όμως Greenfields δεν είναι δικό τους. Το διασκεύασαν αυτοί, αλλά είναι γραμμένο το 1956 από τους Terry Gilkyson, Richard Dehr, και Frank Miller που συνέθεταν το συγκρότημα Terry Gilkyson and the Easy Riders.

A wise saying

Home is where your heart is