Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ισως ναι
αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:
Ακόμη και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε
συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό
είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το
κάνουμε;
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει τον σωστό τρόπο. Γι' αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός ατόμου για 14 χρόνια.
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω κάτω, είναι καλό για όλους.
***
από την Evi (thnx girl!)
4 comments:
Ενδιαφέρον! Δεν το είχα ξανακούσει αλλά δείχνει λογικό.
Εγώ το ήξερα αλλά δεν το εφαρμάζω συχνά :(
Καλά και το μπουκάλι με το τηγανόλαδο που νομίζετε ότι καταλήγει;; Προσθέτεις και το πλαστικό στα σκουπίδια που θα μπορούσε να είχε ανακυκλωθεί. Και ασφαλώς και τα τηγανόλαδα ανακυκλώνονται αλλά που τέτοιο πράμα. Στην Ελλάδα θα γίνει σε περίπου 30 χρόνια αυτό. Το ζήτημα είναι να μην τηγανίζουμε γενικώς και όταν πρέπει να το κάνουμε να χρησιμοποιούμε ελάχιστο λάδι.
Hasta na pane amigo... το τηγάνι είναι η μεγαλύτερη κατάρα στην κουζίνα
Post a Comment