Pages

Nov 10, 2006

Τατού

Το τατουάζ είναι σύμβολο ψυχής για μένα και ενώ το θέλω εδώ και χρόνια, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλήξω σε κάτι συγκεκριμένο. Όταν ήμουν μικρός το θεωρούσα επανάσταση ενάντια στους γονείς μου, αλλά με πατέρα στρατιωτικό η κίνηση μου θα ήταν καταδικαστική και καταδικασμένη.

Όταν μεγάλωσα... λίγο (ακόμα δεν έχω μεγαλώσει αρκετά) συνειδητοποίησα ότι το τατουάζ είναι κάτι ερωτικό και επειδή δεν τα πάω καλά με το σώμα μου δεν το σκέφτηκα ποτέ επάνω μου ενώ το θαυμάζω πάνω στους άλλους και μου ξυπνάει ερωτικά ένστικτα ένα καλοχτυπημένο τατουάζ στο σώμα μιας γυναίκας. Ακόμα και το "μάτι" που είχε κάνει η Τζέιν με χένα με είχε ανάψει τόσο που δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από τον όμο της.

Ενιγουέι που λέμε και εμείς οι αγγλομαθείς δύο κινέζικα σύμβολα είναι αυτά που θέλω να έχω πάνω μου.

Αγάπη


Ο παραδοσιακός Κινέζικος χαρακτήρας που συμβολίζει την αγάπη, αποτελείτε από την καρδιά που είναι στην μέση και τις έννοιες "αποδέχομαι", "αισθάνομαι" και "αντιλαμβάνομαι". Δεν είναι τυχαίο που θέλω τώρα να χτυπήσω αυτό το τατουαζ. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια νιώθω να αγαπάω με τόση ένταση. Θέλω κι εκείνη να το ξέρει ότι αυτό το σύμβολο είναι για εκείνη, είναι δικό της.

Τσι


Θεμελιώδης αντίληψη στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Το Τσι βρίσκεται παντού ως πηγή δύναμης και πνευματικής ενέργειας. Το νιώθω στην σχολή όταν κάνουμε Τάι Τσι, το νιώθω όταν κάνω διαλογισμό κάτω από το ντουζ, είναι μια εκπληκτική ενέργεια που μόνο το χιλιοστό της αντιλαμβάνομαι αυτή τη στιγμή.

Τώρα μένει να δω που θα τα κάνω (και άσε τα υπονοούμενα... στον δικό σου) ... α ναι και το πότε, και το που, και το πως...

4 comments:

Anonymous said...

Αν τα χτυπήσεις αυτά, θα σε φωνάζω Worka Ho Lee...

Anonymous said...

Δευτερώνω τον προλαλήσαντα

Anonymous said...

Εγώ σκέτο WorkaLee ...

Christos said...

ναι ναι θα γίνω κι εγώ σαν εκείνο τον φίλο του Bruce Lee που παίζει πιάνο τον KorkoLee

A wise saying

Home is where your heart is