Pages

Jun 27, 2006

Η Μετάλλαξη του X-Men

-Για junk ταινία, καλούτσικη ήταν, απάντησα στην τυπική πλέον ερώτηση μετά το τέλος του έργου
-Έλα ρε δεν σου αρέσουν τα κόμιξ;, προσπάθησε να υπερασπίσει η Τζέιν τον Μαγκνέτο, τον Χαβιέρ και τους άλλους μεταλλαγμένους.
Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση όταν τα λεφτά που έχεις δώσει σε κόμιξ της Μάρβελ θα μπορούσαν να ταΐσουν όλα τα παιδιά του τρίτου κόσμου; Ότι το δωμάτιο σου ήτα γεμάτο αφίσες του Σούπερμαν, του Σπάιντερμαν, των Φαντάστικ Φορ, του Ντέαρντέβιλ, του Χαλκ, του Κάπτεν Αμέρικα. Ότι όταν εκείνη ανακάλυπτε τον ποντικό και την πάπια εσύ βυθιζόσουν στις περιπέτειες του Γούλβεριν και του Μαγκνίτο. Έμεινα σιωπηλός.
Σιωπηλός που οι χαρακτήρες με τους οποίους μεγάλωσα απέκτησαν ιδιότητες που δεν είχαν αλλά έπρεπε να έχουν για να γίνει καλύτερη η ταινία. Που φυλακίστηκαν μέσα σε σώματα ηθοποιών που όσα Όσκαρ και να έχουν κερδίσει δεν μπορούν να φυλακίσουν τα δικά τους σώματα σε αυτά των ηρώων.
Θεωρώ τις ταινίες αυτές junk, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Δυστυχώς για τους φαν της Μάρβελ, η εταιρία συνεχίζει να θυσιάζει στο βωμό του χρήματος γκρεμίζοντας τις παιδικές μας αναμνήσεις τους μύθους της και τα ιερά της τέρατα. Αλλά η αλήθεια βρίσκεται στην λέξη εταιρία, που δουλειά της είναι να βγάζει λεφτά ανεξάρτητα αν η μετάλλαξη της από Ναό των Κόμιξ σε Ναό του Χρήματος είναι χειρότερης μορφής και από τους μεταλλαγμένους ήρωες του X-Men. Τουλάχιστον οι τελευταίοι, καλοί ή κακοί μπορεί να το έκαναν για την δύναμη, την εξουσία τα ιδανικά ή την ισορροπία δυνάμεων αλλά ποτέ για τα λεφτά.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is