Pages

Nov 10, 2005

Ρύζι με τόνο αλλά Χρήστος

(Όταν είναι 10 το βράδυ και τα σούπερμαρκετ είναι κλειστά και ανοίγεις το ψυγείο και δεν έχεις πράμα μέσα).

Βράζεις το ρύζι για 10 λεπτά, αλείφεις το γουοκ (βαθύ τηγάνι) με λίγο λάδι και ρίχνεις μέσα τον τόνο, βασιλικό, ρίγανη, σταφίδες, όχι αλάτι ο τόνος νερού είναι ήδη αλμυρός, και περιχύνεις με σάλτσα σόγιας, ανακατεύεις καλά, ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις συνεχώς για μερικά λεπτά. Τα ρίχνεις σε μια πιατέλα, καλή όρεξη, ευχαριστώ, με την πείνα που είχα χτες βράδυ ούτε που κατάλαβα για πότε έφαγα... κοίταγα σαστισμένος την άδεια πιατέλα και αναρωτιόμουν αν όντως έφαγα ή απλά δημιούργησα μια εικονική πραγματικότητα ότι μαγείρεψα και έφαγα... πήγα στην κουζίνα, ακούμπησα το μάτι, ήταν ζεστό, όντως είχα μαγειρέψει... τότε γιατί πεινάω σαν να μην έχω φάει τίποτα;!

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is