Pages

Dec 6, 2011

Καταραμένο Trienta y Tres!

Και πάνω που λες το' χουμε, έρχονται τα πάνω κάτω. Δεν φτάνει που άλλαξε η μέρα της Ρουέδα και από Τρίτη πήγε Δευτέρα, έπρεπε να μπουν και νέα μέλη στην ομάδα και φτου και από την αρχή να μάθουν τις κινήσεις.

Ρουέδα ντε Καζίνο
Ο χορός αυτός πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 40 αρχές 50 στην Αβάνα της Κούβας. Η salsa rueda έχει τα ίδια βήματα με τη salsa μόνο που τα ζευγάρια χορεύουν σε κύκλο,ο αρχηγός της rueda  υποδεικνύει τις φιγούρες.Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της είναι ότι τα ζευγάρια εκτελούν συγχρονισμένα τις φιγούρες και συχνά αλλάζουν καβαλιέρους ανάλογα με την εντολή που θα δώσει ο αρχηγός. Κατά τη διάρκεια του χορού οι συμμετέχοντες μπορούν να κινηθούν μέσα ή έξω από τον κύκλο αλλά πάντα σε συνάρτηση με αυτόν.

Είναι ο αγαπημένος μου ομαδικός χορός, είναι γρήγορος, έχει ένταση, γέλιο, θέλει γρήγορη σκέψη, καλά αντανακλαστικά και μνήμη γιατί υπάρχουν τόσες μα τόσες πολλές φιγούρες που χρειάζεται χρόνος και προπόνηση για να τις μάθει κανείς.

Το Τριέντα ι Τρες (τριάντα τρία στα Ισπανικά) είναι φιγούρα που θέλει καλό συγχρονισμό από τους χορευτές όπου κινούνται κυκλικά σε ζιγκ-ζαγκ οι άντρες σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού και οι γυναίκες αντίστροφα. Δεν είναι δύσκολη φιγούρα αλλά θέλει σωστή κίνηση και να ξέρεις που πατάς.

Δείτε αυτό το βιντεάκι για να πάρετε μια γεύση από μία παραλλαγή της φιγούρας

 Στο προηγούμενο μάθημα η φιγούρα βγήκε σχεδόν αμέσως, είμαστε άλλωστε μια σχετικά καλοδουλεμένη ομάδα. Αυτή την Δευτέρα οι καινούριες ντάμες έπαιζαν συγκρουόμενα. Σαράντα λεπτά αργότερα ακόμα δεν ήμουν σίγουρος ότι το είχαν κατανοήσει το θέμα.

Υπομονή Τάρζαν! Αν δω καινούρια μέλη στην ομάδα την άλλη Δευτέρα θα αρχίσω τις ταρζανικές κραυγές! αααααααααααααααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα!
 

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is