Pages

Sep 15, 2009

Πίστα Αγώνων Λεωφορείων ο Β.Ο.Α.Κ.

Οποιοσδήποτε έχει βγει έστω και μια φορά στην Εθνική να πάει μέχρι το Ρέθυμνο ανακαλύπτει βρίσκεται σε αγώνα αυτοκινήτων. Πρόσφατα με ρώτησε μια Αγγλίδα, μόνιμη κάτοικος Βάμου, ποια σχολή οδηγών σε μαθαίνεις να έχεις μαντικές ικανότητες γιατί μόνο μάγος μπορεί να είσαι όταν κάνεις τυφλή προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς να ξέρεις τι έρχεται από την άλλη πλευρά.

Όταν το όχημα που κάνει την προσπέραση είναι και λεωφορείο του ΚΤΕΛ τότε πραγματικά αφήνεις το τιμόνι και κάνεις τον σταυρό σου.

Σήμερα με προσπέρασε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου με πινακίδα ΗΚΖ - 57__ με 120 χμ./ω. Δεν είναι απλά η ταχύτητα αλλά και ο όγκος ενός τόσο μεγάλου οχήματος που γεμίζει ξαφνικά τον καθρέφτη σου. Πάτησα φρένο καθώς με προσπερνούσε ώστε να προλάβει να ξαναμπεί στο ρεύμα κυκλοφορίας μας μιας που από την άλλη ερχόταν ενοικιαζόμενο τζιπάκι. Το εκπληκτικό με αυτόν τον οδηγό ήταν ότι πηγαινε το λεωφορείο με 100-120 στις ευθείες και γύρω στα 80-90 στις στροφές προσπερνώντας και οδηγώντας επικίνδυνα.

Συμπέρασμα: Ή έχει πειραγμένο ταχογράφο και δεν τον νοιάζει πόσο πάει, ή ξέρει όποιον ξέρει τέλος πάντων και τους γράφει όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι... μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει να γράφει με αίμα πάνω στην άσφαλτο.

Φυσικά δεν κατηγορώ την διοίκηση του ΚΤΕΛ που δεν κάνει ελέγχους στους ταχογράφους ή στους οδηγούς του, ή που δεν τους κάνει κανένα ξαφνικό αλκοτέστ πριν πάρουν το τιμόνι, ή που δεν επιβάλει την χρήση συσκευών ανοιχτής ακρόασης για να μην μιλάνε στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγούν ή που δεν έχουν εκείνο το πολύ ωραίο "Οδηγώ Υπεύθυνα 210-______" που έχουν οι νταλίκες και οι μπετονιέρες που να μπορεί ο πολίτης να πα΄ρει ένα τηλέφωνο και να καταγγείλει την ανάρμοστη συμπεριφορά μερικών στο δρόμο.

Πως να κατηγορήσω την διοίκηση του ΚΤΕΛ που θα μου απαντήσουν με την ίδια μασημένη τσίχλα: Μεμονωμένο περιστατικό, οι λίγοι που χαλάνε το επάγγελμα κ.λ.π. γιατί στην Ελλάδα έχουμε μάθει πάντα να φταίνε οι άλλοι.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is