Pages

Sep 18, 2009

Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι αυτός που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί

"Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι αυτός που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί", απόφθεγμα από το βιβλίο "Η τέχνη του πολέμου"

Ο πρωθυπουργός μπήκε σε αυτή την εκλογική κούρσα ξέροντας ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Μέχρι εκείνη την στιγμή αυτός όριζε αν θα γίνουν εκλογές, το πότε, και κάτω από ποιες συνθήκες.

Δεν μπορώ να πιστέψω στην δικαιολογία που έχει να κάνει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την "παρατεταμένη εκλογική περίοδο". Ο Πρόεδρος είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές πρόσωπο και αν η Ν.Δ. επέμενε στο πρόσωπο του όπως άλλωστε και οι περισσότεροι Έλληνες  θα έφερνε το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολη θέση και θα φαινόταν κακοπροαίρετο.

Η δεδομένη στιγμή, λίγο μετά από την καταστρεπτική πυρκαγιά που άφησε την Αττική σχεδόν γυμνή από δάσος μόνο καλό θα έκανε στους Οικολόγους Πράσινους.

Η απόφαση του λοιπόν για εκλογές στις 4 Οκτώβρη σημαίνει ότι ή έχει φτάσει σε σημείο που ως Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τίποτα και καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων και της οικονομικής κρίσης ή πραγματικά έχει σκοπό να ανατρέψει την πολιτική σκακιέρα εκπλήσσοντας τους πάντες.

Περίμενα το δεύτερο. Είχα στο μυαλό μου την μεγάλη ανατροπή. Να εξοστρακίσει και να τιμωρήσει όλους αυτούς που έφεραν την χώρα στην κατάσταση που είναι. Να εκδιώξει όλους εκείνους που πάτησαν πάνω στις πλάτες μας για να πλουτίσουν. Περίμενα την κάθαρση.

Και μετά είδα το ψηφοδέλτιο.

Και μετά απογοητεύτηκα. Αφού δεν έχεις τίποτα να χάσεις γιατί να ποντάρεις στα ίδια ονόματα; Γιατί να ξαναφέρεις την κυβέρνηση τους ίδιους που σε έφεραν σε αυτό ακριβώς το σημείο. Αυτό δεν είναι στάση ηγέτη. Είναι στάση κάποιου που φοβάται, ότι είναι αυτό ου έχει να φοβηθεί. Και από επικίνδυνος εχθρός έγινε απλά ο εύκολος στόχος. Και ξέρουμε πολύ καλά που θα οδηγήσει αυτό παρόλο που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει αρχηγός. Μετά την ήττα, στο επόμενο συνέδριο της Ν.Δ. θα αναδυθεί για να αναλάβει τα ηνία ένας άλλος Μητσοτάκης, θηλυκός αυτή την φορά και ας έχει διαφορετικό επώνυμο.

Γιατί σε αυτή την χώρα έχουμε συνηθίσει να μας κυβερνάνε, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is