Pages

Jul 22, 2008

Οι Buena Vista Social Club στα Χανιά



ήρθαν, μας έκαναν κουβανούς για περίπου δύο ώρες και έφυγαν να συνεχίσουν τα μοχίτο τους.

αυτά έγιναν επιγραμματικά χτες βράδυ στο θέατρο της ανατολικής τάφρου.

Δέχτηκαν τόσα χειροκροτήματα στην αρχή που άλλοι δεν εισπράττουν ούτε στο τέλος.

Οι πάντες χορεύανε σάλσα και τσά-τσα. Όλο το στάδιο, ακόμα και αυτοί που κάθονταν!

Muheres de Kriti - Pame!

Ο Carlos Colunga, το μωρό της ορχήστρας στην αρχή χτυπούσε κάτι ξυλάκια και έκανε φωνητικά... μέχρι που πήρε το μικρόφωνο και έκανε τους πάντες στο θέατρο να τον χειροκροτούν δυνατά.

Από τους 20 που αρχικά έκανα την ηχογράφηση του άλμπουμ, λίγοι έχουν μείνει, Ο Ibrahim Ferrer, για παράδειγμα πέθανε το 2005, ο Manuel “Puntillita” Licea το 2000, ο μεγάλος πιανίστας Rubén González το 2003, και ο τραγουδιστής Pío Leyva το 2006.

Ο Τσοκολατιτο, αντικαταστάτης του Rubén González ήταν πραγματικά εκπληκτικός, όπως όλοι τους άλλωστε.

Ο κιθαρίστας Manuel Galban όχι μόνο δεν λέει να γεράσει αλλά έκανε και επίδειξη της φυσικής του κατάστασης παίζοντας κιθάρα πίσω από την πλάτη του.

Ο Angel Terry Domech δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να καταχτυπά τα κόνγκας και να κάνει τους πάντες να χτυπάνε τα πόδια τους στους ρυθμούς του.

Ο Manuel ‘Guajiro’ Mirabal, τρομπετίστας και "δάσκαλος του χορού", εισέπραξε τρελό χειροκρότημα μετά την σύντομη επίδειξη του.

Ο Orlando ‘Cachaíto’ López, ο μπασίστας μορφή! Ο μόνος από τους μουσικούς που έχει παίξει σε όλα τα κομμάια όλων των άλμπουμ των Buena Vista, άφησε τα δάχτυλα του να μιλάνε γι αυτόν.

Εκπληκτικοί, όλοι τους, μας άφηναν άφωνους την μία με την μαεστρία τους και από την άλλη να κοντεύεο να κλείσει ο λαιμός μας φωνάζοντας ΑΕ-ΑΕ σε ένα τρελό σάλσα κομμάτι τους με απίστευτα σόλο απ' όλους τους.

Πραγματικά θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στην ψυχή μου.









No comments:

A wise saying

Home is where your heart is