Pages

May 21, 2008

Οι gay επιλέγουν Apple


Σε πρόσφατη έρευνα, 757 ομοφυλόφιλοι ανέδειξαν την Apple ως την πιο «gay friendly» εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Apple κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας με το 39% αυτών να δηλώνει ότι το brand name της Apple είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους.

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες παγκοσμίως κέρδισε η Bravo (η οποία επιλέχθηκε από το 52% των χρηστών) ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Samsung.

Η έρευνα διεξήχθη από την Clark, Martire & Bartolomeo για λογαριασμό της Prime Access (διαφημιστική εταιρεία ηγέτης στην κοινωνία των ομοφυλοφίλων) και της PlanetOut (μεγάλη ομοφυλοφιλική κοινότητα).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναλυτικές έρευνες για τις καταναλωτικές συνήθειες των ομοφυλόφιλων και την αντίληψή τους για τις εταιρείες.

Το 68% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να κάνει τις αγορές του από εταιρείες που θεωρούνται gay friendly ενώ η εικόνα μιας εταιρείας διαμορφώνεται από μια πληθώρα παραγόντων, τις διαφημίσεις της, τα καταστήματά της, τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας οι ομοφυλόφιλοι είναι εξαιρετικά δυνατοί καταναλωτές σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μεταξύ αυτών και ηλεκτρονικών.

***
αναδημοσίευση από το e-go.gr

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is