Pages

Feb 25, 2008

Kiki & Eli dance Weekend

Ζήσαμε ένα δυνατό μουσικοχορευτικό Σαββατοκύριακο με τους πραγματικά εκπληκτικούς Kiki και Eli με πολύ χορό, φιγούρες, στροφές σε ρυθμούς τι άλλο... salsa.

Ο Kiki δεν είναι απλά ένας χαρισματικός χορευτής αλλά ένας υπέροχος δάσκαλος. Σε κοιτάει στα μάτια την ώρα που μιλάει, σε διαβάζει, ξέρει αν το έχεις καταλάβει ή όχι, πάντα με το χαμόγελο να απαντήσει σε ερωτήσεις, να σου δείξει άπειρες φορές το ίδιο πράγμα, ακούραστος με πολύ ζωντάνια και κέφι, κάτι το οποίο θεωρώ αναγκαίο σε κάθε δάσκαλο, πηγαίο χιούμορ.

Η Eli είναι τόσο μικροκαμωμένη που νομίζεις ότι θα την πάρει ο αέρας, παρόλα αυτά έχει εκπληκτική δύναμη και νεύρο. Στον χορό έχει τον αέρα την ντίβας, το σώμα της κινείται τέλεια και ξέρει κάθε στιγμή που πατάει. Δεν την έζησα σαν δασκάλα μιας που είχε αναλάβει τα κορίτσια του γκρουπ αλλά δεν θα ξεχάσω την στιγμή που μπήκε στο club, την χαιρέτησα μου χαμογέλασε ζεστά και με φίλησε. Επικοινωνεί τόσο άμεσα μαζί σου που έχεις την αίσθηση ότι την ξέρεις από πάντα.



Λίτσα - Kiki - Ευγενία - Εγώ - Κώστας - Ανθή - Ελένη - Eli
και το δάχτυλο του φωτογράφου κάτω αριστερά

Το διήμερο ήταν εκπληκτικό. Κάναμε LA style salsa, κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Έχει πολλές διαφορές από την Cuban που κάνουμε εμείς, έχει πιο χαλαρό βηματισμό, και δουλεύει πολύ το πάνω μέρος του σώματος.

Κάναμε δύο περίπλοκες χορογραφίες, μία κάθε μέρα. Η κάθε μια ήταν μία σειρά από περίπoυ 10 διαφορετικές φιγούρες που μπορούν να συνδυαστούν με οποιονδήποτε τρόπο και να παράγουν πολύ όμορφα χορευτικά σύνολα.

Δουλέψαμε πολύ footwork και μπήκαμε στα βήματα της LA Style Salsa, στροφές, κίνηση στους ώμους, πολύ σημαντική για τα solos. A! Την Κυριακή χορέψαμε για πρώτη φορά solo στο πάρτι της σχολής και ήταν απίστευτα διασκεδαστικό, γιατί μέχρι το σεμινάριο δεν είχα την αυτοπεποίθηση να το κάνω.

Την Κυριακή στο πάρτι οι δάσκαλοι μας διασκέδασαν μαθαίνοντας καλαματιανό (!) και έκανα δύο εκπληκτικές salsa χορογραφίες, εκ των οποίων την δεύτερη σας την παραθέτω εδώ. Την πρώτη δυστυχώς δεν την γράψαμε επειδή ο Κώστας, που κρατούσε την κάμερα, ξέχασε να πατήσει το κουμπί!

Ήταν ένα δυναμικό Σαββατοκύριακο, κάναμε δύο καινούριους φίλους που θα χαρούμε πολύ να τους ξαναδούμε όταν θα ανέβουμε στην Αθήνα ή όταν με το καλό ξανακατέβουν στα Χανιά



Η ιστοσελίδα των Kiki & Eli

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is