Pages

Dec 10, 2007

Ταπετσαρία

Έτσι νιώθω σήμερα από την κούραση. Από τις 7 ασταμάτητο τρέξιμο, τράπεζες, πήρα πίσω το λάστιχο πίτα (βλέπε προηγούμενο ποστ) €60 με αγάπη, €1430 σε λογαριασμούς ΔΕΗ, €200 στο δάνειο, κάτι χρωστούμενα σε γνωστούς για εξυπηρετήσεις €430, κινητά €340, μουμπλε μουμπλε €2460... πφφφ ευτυχώς εισέπραξα σε δίδακτρα περίπου τόσα για να επιστρέψω τα χρήματα που πήρα από το κεφάλαιο κίνησης που έχω για έκτακτες περιπτώσεις.

Αύριο άλλα πάλι, να δω με τι θα μείνω στο τέλος... έχω και μισθούς και δώρα μέχρι την Πέμπτη.... και γεια σας. Αυτή και άλλη μια εβδομάδα έμειναν μέχρι να κλείσουμε για διακοπές και στο μυαλό όλων των συναδέλφων ένα πράγμα μόνο; Θα εισπράξω αυτά που μου χρωστάνε;

Μας πήρε όλους το μπαλάκι αγαπητέ συνάδελφε. Κάποιος χρωστάει σε κάποιον που χρωστάει σε κάποιον που χρωστάει σε σένα, που χρωστάς σε κάποιον που χρωστάει στην τράπεζα... μικρό γρανάζι στην λίστα χρωστούμενων είσαι.

Κατά τα άλλα όλοι γκρινιάζουν ότι δεν έχουν λεφτά, που τα βρίσκουν για μεγαθήρια τζιπ και λουλουδοπόλεμο στα κάθε είδους σκυλομάγαζα μόνο αυτοί ξέρουν. Μου έλεγε ένας φίλος που έχει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, αγοράζουν το τζιπ των 60,000 και ψάχνουν ψιλά για να βάλουν βενζίνη να το πάνε μέχρι το σπίτι...

Τέλος πάντων να πούμε και τίποτα θετικό.... θυμάσαι εκείνες τις εξετάσεις για Aids που είχες κάνει; Ε! θετικές είναι!

Δεν γελάσατε ε; Εμμ είναι για να γελάς όταν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν φέτος από το Aids; Κατά τα άλλα αν φοράς το κόκκινο κορδελάκι είσαι γκέι.... να δω πότε θα μάθουμε σε αυτή τη χώρα.

Μπαμπά θέλω λεφτά. Πάρε την κάρτα και κατέβα στο ATM στο υπόγειο! Ζωνιανό ανέκδοτο.

Είμαι πτώμα πάω για ύπνο. Καληνύχτα σας

2 comments:

Γεωργία said...

Χα! πες τα! και εγώ τα λέω αλλά δεν με ακούει κανείς! είναι δυνατόν υπάλληλος με 700 ευρά το μήνα και με δύο κουτσούβελα να φτιάχνει σπίτι 300.000 ευρώ και τα 200 χιλιάρικα να είναι δάνειο?! οχι να μου πει κάποιος...
τόσα και τόσα.. να και τα ακριβά αυτοκίνητα οι γκόμενοι και τα αρκιβά ρούχα οι γκόμενες.. Σε μια βάρκα πρέπει να τους βάλουμε όλους αυτούς να τους αφήσουμε να πνιγούν μεσοπέλαγα!
(Οι ειδήσεις του Σταρ μας έχουν καταστρέψει!)

Πάντως εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν! Ούτε δάνειο έχω ούτε τίποτα (γι'αυτό θα μου πεις ξεροσταλιάζω στις εθνικές μπας και περάσει το λεωφορείο, και δίκιο θα έχεις)

Άντε να έρθει και το δώρο των χριστουγεννων να πάρουμε μια ανάσα πάντως!

βραδινό παραλήρημα, Καληνύχτα σας, ευχαριστώ για τα ψάρια.

Περιπετών said...

Θα είδατε πως τα ελληνικά νοικοκυριά χρωστάνε το 13.1% του ΑΕΠ σε προσωπικά δάνεια...Προφανώς δεν μετράμε το δημόσιο χρέος και τα λοιπα που φτάνουν το 112% του ΑΕΠ.

Το τραπεζικό σύστημα είναι ο τελειότερος τρόπος υποδούλωσης που έχει εφευρεθεί. Πουλάνε χαρτί και τους το επιστρέφεις σε χρυσό και ατέλειωτες ώρες δουλειάς και μάλιστα με τόκο. Μας βομβαρδίζουν και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου από όλες τις μεριές (aka marketing), φαντασιωνόμαστε την κατανάλωση και την απόκτηση άχρηστων υλικών "αγαθών", αισθανόμαστε ότι υπάρχουμε και ότι έχουμε προσωπικότητα άξιας της προσοχής των άλλων διότι έχουμε ρούχα, κινητά, αυτοκίνητα, παπούτσια που αγοράσαμε με δανικά. Κι έτσι ξαφνικά αποκτάμε υπόσταση. Γινόμαστε κάποιοι ασχέτως εάν είμαστε ένα υποδουλωμένο κουφάρι με άσχημα στολίδια. Κι έτσι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της εξάρτησης.

Γι'αυτό κι εγώ τις συναλλαγές μου με αυτές τις κρατάω στο απολύτως αναγκαίο. Κι ας ποδηλατώ με -20 και ένα μέτρο χιόνι έξω:) Κερδίζω και σε υγεία και σε ηρεμία.

A wise saying

Home is where your heart is