Pages

Nov 26, 2007

If doll_name=moameth then teacher=jail

Αντιγράφω από το in.gr

Βρετανίδα δασκάλα από το Λίβερπουλ συνελήφθη και κρατείται στο Σουδάν κατηγορούμενη για προσβολή του προφήτη του Ισλάμ επειδή επέτρεψε στους επτάχρονους μαθητές της να δώσουν σε ένα λούτρινο αρκουδάκι το Μοχάμεντ (Μωάμεθ).


Συνάδελφοι της 54χρονης Γκίλαν Γκίμπονς στο Unity High School, στο κέντρο του Χαρτούμ, δηλώνουν ότι η δασκάλα έκανε ένα «αθώο λάθος» αφήνοντας τους μικρούς μαθητές να διαλέξουν όνομα για το αρκουδάκι, στο πλαίσιο ενός σχολικού προγράμματος.

Παράλληλα, εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά της αφού πληροφορήθηκαν ότι νεαροί έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα του Χαρτούμ όπου κρατείται.

Μετά από διαμαρτυριες γονέων η αστυνομία συνέλαβε την Γκίμπονς την Κυριακή στην κατοικία της που βρίσκεται μέσα στο σχολικό κτίριο, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Η δασκάλα κατηγορείται για «βλασφημία», ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών μηνών και με πρόστιμο.

Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ δήλωσε πως εξακολουθεί να μην είναι σαφές αν θα απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος της Γκίμπονς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τις Αρχές και προσπαθούμε να συναντηθούμε μαζί της» ανέφερε.

Ο διευθυντής του Unity High School ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κλείσει το σχολείο ως τον Ιανουάριο φοβούμενος αντίποινα. «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα» σχολίασε, λέγοντας ταυτόχρονα πως η Γκίλαν Γκίμπονς δεν θα ήθελε ποτέ να προσβάλει το Ισλάμ.

***
Τα σχόλια δικά σας...

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is