Pages

Oct 15, 2007

Οι εκπληκτικοί Pilobolus στην Αθήνα!


Είδα τυχαία το διαφημιστικό στην εφημερίδα της Κυριακής και τους έψαξα στο YouTube. Εκπληκτικοί χορευτές σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα με ότι κάνουν.

Δείτε ένα παράδειγμα παρακάτω από διαφημιστικό της KIA:



Εκτός από σκιές κάνουν και άλλα είδη χορού, αυτό το μαγευτικό δίδυμο χόρεψε στο φεστιβάλ του Μοντερέι το 2005. Απλά μαγεία!

Για να μην επιβαρύνω την καταχώρηση με πολλά παράθυρα παραθέτω το λινκ, απλά πατήστε πάνω του και θαυμάστε αυτούς τους εκπληκτικούς χορευτές.

Μια μάχη με τα όρια του ανθρώπινου σώματος που τελικά κερδίζεται, σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και παγκόσμια αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Pilobolus είναι το όνομα ενός μύκητα που αγαπά τον ήλιο και που, όταν ωριμάσει, ανατινάζεται εκτοξεύοντας με απίστευτη δύναμη τους σπόρους του. Αντίστοιχα, ο καλλιτεχνικός οργανισμός Pilobolus γεννήθηκε στο γόνιμο έδαφος μιας τάξης χορού στο Dartmouth, το 1971, φέρνοντας μια πρωτόγνωρη εξέλιξη στο χορό και μια προσέγγιση στην έννοια της συνύπαρξη που κανείς ποτέ δεν είχε ξαναδεί. Με εκπληκτικές σωματικές ικανότητες, ένα απίστευτο απόθεμα εφευρετικότητας, άπλετο ταλέντο και πολύ χιούμορ, η Pilobolus κέρδισε αμέσως το κοινό και μετατράπηκε γρήγορα σε μια ισχυρή δύναμη.

Έχοντας τη βάση της στις Η.Π.Α., η ομάδα ταξιδεύει με τεράστια επιτυχία ανά την υφήλιο, από το Broadway ως το Λονδίνο, και το Παρίσι, ή τη Ρωσία και την Άπω Ανατολή. Κάτοχοι, ανάμεσα στ’ άλλα, του Βραβείου Κριτικών του Βερολίνου, του Βραβείο Brandeis, του ScrippsAmericanDanceFestivalAward αλλά και του PrimetimeEmmyAward, οι Pilobolus συνεχίζουν να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους και να βελτιώνουν τις ασυνήθιστες τεχνικές τους, από όπου έχουν προκύψει πάνω από 85 χορογραφίες, παραμένοντας απροσδόκητοι όσο ποτέ.

Μετά τις sold out εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος στο Ηρώδειο το 2003, οι Pilobolus επιστρέφουν στην Ελλάδα στο Θέατρο Badminton με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα έργα της ιστορίας τους.

Θα βρίσκονται στην Αθήνα 29/10 - 2/11 και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και μέσω του ticketnet.gr

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is