Pages

Oct 16, 2007

Οι Bajofondo

Ένας από τους λόγους που λατρεύω το ραδιόφωνο είναι ότι οι παραγωγοί ακο΄'υνε μουσική που δεν ακούω εγώ και με φέρνουν σε επαφή με νέα είδη και σύνολα. Ένα από αυτά

Bajofondo (Μπαχαφόντο) Tango Club: μια παρέα μουσικών, τραγουδιστών, παραγωγών μουσικής και DJs, που ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα κράμα παραδοσιακών ήχων του tango και της νέας γενιάς ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ήχων. Η ένωση και η «ειρηνική» συνύπαρξη του κόσμου της electronica και του tango είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε να πραγματώνεται για αυτούς το 2002 με τον δίσκο που έφερε το όνομά τους. Απέσπασε δύο μεγάλες διακρίσεις στην Αργεντινή έναν χρόνο μετά, δραπετεύοντας έτσι από τον κόσμο του «περιθωρίου» όπου γεννήθηκε. Κατά πρώτον έγινε πλατινένιος και κατά δεύτερον τιμήθηκε με το βραβείο «Premio Gardel» (που φέρει το όνομα του θρύλου της Αργεντινής Carlos Gardel) για το καλύτερο άλμπουμ electronica. Σε αυτά προστέθηκε και το Latin Grammy για τον καλύτερο ορχηστικό δίσκο εκείνης της χρονιάς.

Εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος των Bajafondo Tango Club είναι ο πρωτοποριακός λατίνος ρόκερ, κιθαρίστας και παραγωγός Gustavo Santaolalla, ο οποίος ήταν για δέκα χρόνια στο προσκήνιο πολλών ισπανόφωνων εναλλακτικών σχημάτων και από το δισκογραφικό μετερίζι, με δημοφιλέστερους τους Orishas. Τα άλλα μέλη των BTC είναι οι: Juan Campodonico, (παραγωγός και DJ), Luciano Supervielle, (πλήκτρα), Javier Casalla (βιολί), Martin Ferres (μπαντονεόν), Gabriel Casacuberta (κόντρα μπάσο) και Veronica Loza (τραγούδι).

Η ιστοσελίδα των Bajofondo

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is