Pages

Jun 1, 2007

Τα γαμοπρόστιμα σας ανισσόροποι!

Διάβαζα το πρωί τα νέα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. και δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω. Ποιος @@ σκέφτηκε να ανεβάσει ένα πρόστιμο 80€ στα 600€. Είμαι σίγουρος ότι όταν το κατέθεταν αυτό δίνανε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο που έχουν τα ακριβότερα πρόστιμα στην Ευρώπη. Ηλίθιοι! Έχουμε τα περισσότερα ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να φτιάξετε τους κολόδρομους και να επενδύσετε στην "αμυντική οδήγηση" προσπαθείτε να επιβάλλετε τους νόμους με τιμωρία και βαριά πρόστιμα. Στην Ευρωζώνη που τα πρόστιμα είναι στο 50% των Ελληνικών γιατί δεν έχουν ατυχήματα, το σκεφτήκατε ποτέ; Διάβαζα μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οδικά ατυχήματα που έλεγε ότι η πρώτη αιτία ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι η κακή εκτίμηση του οδοστρώματος. Αντί λοιπόν να να φτιάξετε τους δρόμους για να μην σκοτωνόμαστε κάθε μέρα επιβάλλετε πρόστιμα τα οποία θα έχουν τα εξής αποτελέσματα:

  • Πάλι θα σκοτωνόμαστε με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό
  • Η αστυνομία θα γίνει για άλλη μια φορά ο νταβατζής που αντί να βοηθάει για την μείωση των ατυχημάτων, θα εισπράττει, ώστε να τα πέρνει το κράτος και ο δήμος της περιοχής που κόβεται η κλήση

Έτσι αντί να έχουμε αστυνομικούς θα έχουμε μπατσοπαγίδες κρυμμένες πίσω από θάμνους να κόβουν κλείσεις όπου βρουν, με πινακίδες παράλογες, φυτεμένες όπου βρουν, να βλέπεις ευθείες με 40 χμ/ω και επικίνδυνες στροφές όπου επιτρέπεται η ταχύτητα και το προσπέρασμα.

Τα Αντιραντάρ

2.οοο€ πρόστιμα στο κατα τα άλλα εκσυγχρονισμένο ΚΟΚ για χρήση αντιραντάρ. Στο εξωτερικό η χρήση τους όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά το ίδιο το σύστημα το εκμεταλλεύεται.

  • Τα αντιραντάρ έχουν ενσωματωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης κακών καιρικών συνθηκών και ανιχνευτή προειδοποίησης ατυχημάτων. Έτσι σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, οι υπηρεσίες ενεργοποιούν ένα ραδιοφάρο ώστε αυτός που έχει τι αντιραντάρ να ενημερωθεί ότι μπροστά του υπάρχει ατύχημα ή καθηλωμένα αυτοκίνητα.
  • Οι αστυνομία ενεργοποιεί τέτοιους ραδιοφάρους σε επικίνδυνες στροφές για να προειδοποιεί τους οδηγούς.
  • Τα ειδικά οχήματα με ραντάρ είναι ευδιάκριτα από μακριά με ειδική πινακίδα που ενημερώνει για την ύπαρξη τους. Σκοπός βλέπετε της αστυνομίας είναι να προλάβει ένα ατύχημα και όχι να τιμωρήσει παγιδεύοντας.

Το αστείο της όλης ιστορίας είναι ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το παράλογο του όλου εγχειρήματος. Ο Γιωργάκης θα έπρεπε να είχε ανάγει σε σκάνδαλο τον νέο ΚΟΚ... και γαμώ τις αντιπολιτεύσεις κάνεις Μίστερ, γι αυτό μην περιμένεις ψήφο, τουλάχιστον δικιά μου στις επόμενες.

Φίλοι οδηγοί, καλή υπομονή, προσεκτικά στους δρόμους με τους μαλακο-τουρίστες που πάνε κονβόι με 40 χμ/ω στην εθνική. και όπου δείτε μπατσικό πίσω από θάμνο την επόμενη φορά ξεριζώστε το κολοθάμνο να μην έχουν που να κρυφτούν!

3 comments:

Baltazar said...

Έχεις πολύ δίκιο για τα πρόστιμα! Είναι σκανδαλώδες αυτό που συμβαίνει.

Περιπετών said...

Σκανδαλώδη είναι τα πρόστιμα ή ο τρόπος που οδηγούν οι έλληνες οδηγοί; Ρε παιδιά αυτό μας μάρανε; Αν είναι ένα βήμα προς την βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς εμένα δεν με νοιάζουν καθόλου τα πρόστιμα. Και ας σταματήσουμε να λέμε επιτέλους πως φταίνε οι δρόμοι για τα ατυχήματα! Ελάτε να δείτε δρόμους για κλάματα εδώ. Αν βλέπατε πως οδηγούν οι άνθρωποι όμως και πως σέβονται ο ένας τον άλλον θα καταλαβαίνατε γιατί όταν γίνεται ατύχημα είναι πάντα είδηση στα νέα. Οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι μια χαρά. Οι οδηγοί είναι για κλάματα.

Christos said...

800 πρόστιμα την πρώτη μέρα εφαρμογής δείχνει ότι ο Έλληνας δεν φοβάται και γράφει τον ΚΟΚ εκεί που δεν πιάνει φως

A wise saying

Home is where your heart is