Pages

May 14, 2007

Υποκρισία;

Έχω εκνευριστεί με μερικά άτομα στους Ποδηλάτρεις. Δεν συνεργάζονται στο πρόγραμμα γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο, επειδή το PRAKSIS η Μ.Κ.Ο. η οποία χρηματοδοτεί και στηρίζει το πρόγραμμα στα Χανιά χρηματοδοτείτε από την Pfizer η οποία γράφουν κάποια δημοσιεύματα έκανε πειράματα φαρμάκων στην Κένυα.

Σαφώς και προβληματίστηκα αρχικά αλλά έπρεπε να τα ζυγίσω. Ως ποδηλάτης, μέλος μιας κοινωνικής ομάδας που παλεύει να γίνει το ποδήλατο τρόπος μετακίνησης, που προσπαθεί να εκπαιδεύσει, να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει την πόλη του μέσα από το ποδήλατο θεώρησα πιο σημαντικό αυτό παρά την ανάμειξη της Pfizer σε παράνομες καταχρήσεις. Στο κάτω κάτω αν έλεγα όχι στο πρόγραμμα, θα σταματούσε η φαρμακευτική εταιρεία το έργο της; Θα δεχόταν ένα καίριο χτύπημα από μια χούφτα ανθρώπους στα Χανιά; Σαφώς και όχι. Ακόμα και εκείνοι που διαφωνούν θα σου πουν ότι είναι θέμα συνείδησης να μην θέλουν να αναμιχθούν.


Δεκτό, το σέβομαι απόλυτα, ακόμα και για ένα μαχητή του ποδηλάτου, εκείνος τα ζυγίζει αλλιώς τα πράγματα. Αλλά πές μου ρε Γιάννη, Νίκο και Γιώργο βάζετε βενζίνη στις μηχανές σας και στα αυτοκίνητα σας. Βάζετε Shell και BP και όποια άλλη κολο πετρελαϊκή εταιρεία υπάρχει που έχουν διαλύσει τις Αφρικανικές χώρες, έχουν δημιουργήσει πλούσιους και ισχυρούς δικτάτορες με τους λαούς τους να πεινάνε και να πεθαίνουν. Και πας κάθε βδομάδα και τους τα ακουμπάς κανονικά για να συνεχίσουν να στηρίζουν το ματωμένο πετρέλαιο που καίει η μηχανή και το αυτοκίνητο σας, και σας ενοχλούν τα 35 ποδήλατα που πήραμε από το PRAKSIS για να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας ποδηλατική συνείδηση.

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is