Pages

Mar 29, 2007

FEAR... μπρρρρρ!


Τι τό'θελα και το έβαλα το αναθεματισμένο κολοπαίχνιδο στο πισι. Φόβος σε όλο του το μεγαλείο. Ένας συνδυασμός Max Payne με FSP σε έχει συνέχεια στην τσίτα, οι κακοί έρχονται από το πουθενά, έχουν μεγάλη ακρίβεια και τρως και κάτι φλασιές με όνειρα... έχω να τρομάξω τόσο από το πρώτο DOOM...


Ένα άλλο αγαπημένο μου παιχνίδι στο pc είναι το ASTEROIDS. Γυρίζεις και πυροβολείς αστεροειδείς, και που και που κάτι κακά ούφο σου ρίχνουν Τα μεγάλα ρίχνουν τυχαία, τα μικρά όμως σημαδεύουν εσένα. Σήμερα τα μικρά είχαν τα νεύρα τους, μου κατέστρεψαν και τα τρία κανονάκια μου σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα... και αυτό σχεδόν σε κάθε παιχνίδι... το παράτησα γιατί τσαντίστηκα.



Άλλο ένα παιχνίδι που έχω φάει πολλές ώρες από την ζωή μου είναι το Age of Empires... σε όλες τις εκδόσεις του. Είναι πολύ ωραίο και αποδοτικό να χτίζεις, να χτίζεις, να χτίζεις και στο τέλος να έρχονται οι βάρβαροι και να στα γκρεμίζουν όλα. Άσε που πρέπει να κόψεις δάση αλλά δεν έχει που χου επιλογές αναδάσωσης οπότε κάποια στιγμή τελειώνουν τα ξύλα και είσαι αναγκασμένος να την πέσεις στον γείτονα για καυσόξυλα να βγάλεις τον χειμώνα και για να φτιάξεις και ένα μικρό στόλο, έτσι, να κόβεις βόλτες στον Ειρηνικό.



Βέβαια όταν ξεκίνησα να παίζω παιχνίδια οι ποιο πολλοί από εσάς δεν είχατε γεννηθεί ακόμα. Κονσόλες παιχνιδιών όπως η ColicoVision που βλέπετε στην εικόνα και το ATARI2600 ήταν το διαβατήριο για άπειρα ταξίδια στον κόσμο των 4 χρωμάτων στην αρχή (καιμετά 16!) Τότε υπήρχαν παιχνίδια όπως το Zaxon, το Pitafall, το Defender. Δείτε αυτό το σάιτ με ιστορικές παιχνιδομηχανές


Αργότερα άπειρες ώρες με παιχνίδια περιπέτειας στο πισι Guild of thieves, The Pawn, The Zork ((βλέπε εικόνα) όπου ήθελες καλά αγγλικά και πολύ φαντασία. Τα adventures εκείνης της εποχής ήταν όπως τα έργα που έπαιζαν στο ραδιόφωνο σε σχέση με τα σημερινά που είναι σαν να βλέπεις τηλεόραση.


Εεε νομίζω ότι ξέφυγα λίγο από το θέμα αλλά με τόσα χρόνια gaming στην πλάτη...

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is