Pages

Mar 14, 2007

Οι Ιρανοί, οι 300 και το αμερικανικό αγγούρι στον κόλο τους

Άρθρο του BBC σήμερα κάνει αναφορά στην "προσβολή" του Ιρανικού Έθνούς γιατί μέσα από την ταινία 300 προβάλλονται οι Ιρανοί ως κακοί αιμοδιψείς!

Φσσσστ Μπόινκ!

Διαβάστε τις δηλώσεις του Javad Shamaqdari, πολιτιστικού συμβούλου του προέδρου του Ιράν: "American cultural officials thought they could get mental satisfaction by plundering Iran's historic past and insulting this civilization," he said.

Το οποίο σημαίνει ότι οι Ιρανοί έχουν ξεφύγει εντελώς. Λες και ο Ξέρξης ήταν Ιρανός, ή οι Πέρσες ήταν Ιρανοί... σαν τους Τούρκους που χαρακτηρίζουν την Τροία "Αρχαία Τουρκία"

...το οποίο σημαίνει ότι ο καθένας κάτι στην ιστορία ότι θέλει. Λαοί που υπήρξαν για μερικές εκατοντάδες χρόνια ξαφνικά έχουν αποκτήσει "ιστορικό παρελθόν"

Ρε δεν πα να…

Περισσότερα στο άρθρο του BBC

1 comment:

Περιπετών said...

Χρίστο οι Ιρανοί είναι πολύ περισσότερο Πέρσες απ'όσο είμαστε εσύ κι εγώ σπαρτιάτες. Και σαν συνείδηση και σαν πολιτισμός συνδέονται άμεσα με την αρχαία Περσία.

Όσον αφορά τα περί αιμοδιψών που λέει ο κυρ Σαμακντάρι βεβαίως είναι γελοιότητες. Όποιο έθνος ή ομάδα κι αν απεικονίσεις σε μια ταινία να κάνει πόλεμο δεν νομίζω πως γίνεται να τους κάνεις να φαίνονται παναγίτσες. Λες και οι Σπαρτιάτες παρουσιάζονται σαν άνθρωποι που σκότωναν με το γάντι:)

A wise saying

Home is where your heart is