Pages

Mar 9, 2007

300


Δεν ξέρω τι με ενθουσίαζε περισσότερο εκείνο το βράδυ (χτες ήταν αλλά ακούγεται πιο ποιητικό), το ότι είδα την καλή μου μετά από δύο μέρες ή ότι θα πηγαίναμε να δούμε την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας "300". Μάλλον και τα δύο με έκαναν σαν στερημένο παιδί που πατάει για πρώτη φορά στο Jumbo.


Πήγαμε αρκετά νωρίς για να πάρουμε εισιτήρια και μετά για χυμό στην Πολιτεία. Ένα τέταρτο πριν την έναρξη γινόταν ο χαμός έξω από τον κινηματογράφο με μια κοσμοθάλασσα να περιμένει να μπει. Μπήκαμε αρκετά νωρίς για προλάβουμε 4 θεσούλες 8 σειρές πριν την οθόνη και αρκετά αριστερά για τα δικά μου γούστα αλλά όπως και να το κάνουμε ήμασταν καλύτερα από αυτούς που καθόταν στην πρώτη σειρά.

Η ταινία ήταν επιβλητική, όπως και το βιβλίο το οποίο είχα την ευκαιρία να διαβάσω σε pdf (ας είναι καλά το μουλάρι)οι σκηνές του βιβλίου ξεπηδούσαν για να χυθούν μέσα στην μεγάλη οθόνη. Έλεγα ότι το Sin City είχε εκπληκτική μεταφορά αλλά και το 300 δεν υστερεί πουθενά.


Η μουσική προσδίδει μια χαοτική νότα στις μάχες οι οποίες δεν είναι γυρισμένες γρήγορα για να σε ζαλίζουν αλλά σε πολλά σημεία μπαίνουν σε αργή κίνηση και μοιάζουν τόσο πολύ με το βιβλίο του MIller που νομίζεις ότι διαβάζεις κόμικ και όχι ότι βλέπεις ταινία.

Διαμελισμοί, τοίχη από πτώματα (μα καλά αυτά τα δεκάχρονα πιτσιρίκια τι θέλουν στην αίθουσα.. ωχ ο πατέρας τους τα έφερε, μα δεν πάει καλά ο άνθρωπος...) μια ταινία η οποία από την πρώτη της σκηνή μιλάει για τον θάνατο και δεν σταματάει μέχρι την τελευταία. Ευχάριστα διαλείμματα από τις σφαγές το πολιτικό παρασκήνιο στην Σπάρτη με μια πολύ καλή Lena Heady να κλέβει την παράσταση.

Σε γενικές γραμμές ήξερα ότι αυτό που πάω να δω δεν είναι μια ταινία βασισμένη στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας αλλά εμπνευσμένη από αυτήν. Σε αυτό έκαναν μια εκπληκτική δουλειά.

Μην περιμένετε το DVD για να την δείτε, χάνει πολύ σε μικρή οθόνη, καλές ατάκες, ωραία πλοκή.

5/5



* To trailer
* Imdb
* RottenTomatoes
* Wikipedia

1 comment:

Infrared said...

zileyo!!!!

edo agglia erxetai stis 23. pantos ta sxolia ton agglon kritikon milane gia ekpliktiki tainia!

A wise saying

Home is where your heart is