Pages

Jan 8, 2007

Back to school

ή όπως έγραψε και η καλή μου κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Για μένα ή έλευση του νέου έτους έφερε όμορφες αλλαγές στην ζωή μου. Μπορεί να μην έπιασα όλους τους στόχους για το 2006 αλλά νιώθω ότι ήταν ένα δύσκολο, μακρύ αλλά και όμορφο 2006. Άλλαξα πολύ μέσα σε αυτό το χρόνο. Γνώρισα πολύ όμορφα άτομα, δέθηκα με κάποιους λίγο παραπάνω και μερικοί πέρασαν από την κατηγορία "γνωστοί" σε αυτή των "φίλων και κολλητών"

Καψουρεύτηκα μέσα στο 2006, βρήκα πολλές πόρτες κλειστές, αλλά ερωτεύτηκα και βρήκα την μία πόρτα ανοιχτή, εκείνη που επιζητούσα εδώ και πολύ καιρό.

Ας σκεφτούμε ξανά πριν βγάλουμε από το στόμα μας φράσεις όπως:
ουφ πέρασε και αυτή η χρονιά
άντε, τελείωσε αυτή η μέρα
πέρασε αυτή η κολοβδομάδα

μακάρι να μην περνάνε οι μέρες τόσο γρήγορα για να προλάβουμε να ζήσουμε δύο και τρεις ζωές μαζί γιατί μια δεν φτάνει για να προλάβεις να δεις, να ακούσεις, να γευτείς, να ακουμπήσεις, να αισθανθείς όλα αυτά που μπορεί να σου προσφέρει η ζωή. Όταν θα είμαστε στο νεκροκρέβατο μας θα παρακαλάμε να αντέξουμε ακόμα μερικά δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες και τότε θα αναζητάμε όλες εκείνες τις στιγμές που λέγαμε ούφ άντε να τελειώσει και αυτή η μέρα, η εβδομάδα...

Ας είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμων που ζούμε, έστω και με τις δυσκολίες και τα προβλήματα, έτσι είναι η ζωή, πάντα θα υπάρχουν αυτά και πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να τα ξεπερνάμε.

Το 2007 είναι για μένα έτος αισιοδοξίας. 'Όχι να ζούμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Να ζούμε με σύνεση, να ζούμε ευσυνείδητα, να προσπαθήσουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στον χάρτη της ζωής και να πάρουμε στην επόμενη, αν υπάρξει ποτέ, όλες τις ομορφιές της γης, τις εμπειρίες που αποκομήσαμε, τις χαρές της ζωής μας.

Επιστροφή στα θρανία για μένα, όχι με βαριά καρδιά αλλά με προσμονή και ανυπομονησία για το τι με περιμένει φέτος. Καλή αρχή σε όλους!

1 comment:

Baltazar said...

Χαίρομαι που είσαι τόσο αισιόδοξος, μακάρι να είσαι έτσι πάντα. Αλλά όπως βλέπεις είναι οι συνθήκες της ζωής μας που καθορίζουν το πώς θα τη βλέπουμε. Για μένα το 2006 ήταν μια πολύ ωραία χρονιά επειδή είχα μία πολύ όμορφη σχέση αλλά τώρα είναι πολύ πιθανόν να χωρίσω και δεν το βλέπω πια τόσο αισιόδοξα το νέο έτος. Εύχομαι σε σένα πάντως ό,τι καλύτερο.

A wise saying

Home is where your heart is