Pages

Nov 14, 2006

Thank you for smoking

Τα κορίτσια δεν ήθελαν να δούνε την ταινία και βγήκαμε all-boys-nightout για να δούμε μια ταινία που θα προσπαθούσε να με πείσει να ξεκινήσω το τσιγάρο.

Θέμα της το τσιγάρο, ήρωας της ο Aaron Eckhart τον οποίο είχα να δω από το Suspect Zero το 2004, ο οποίος παίζει τον ρόλο του υπερασπιστή των τσιγάρων και των καπνοβιομηχανιών.
Μια ταινία για τις ηθικές αξίες της εποχής μας, του τι είναι πολιτικά σωστού και των ρητορικών αντιλήψεων της Αμερικής του Μπους.

Ταινία με ροή, χωρίς κοιλιές, ξεσκεπάζει μια Αμερική υποκρισίας όπου προσφέρει χωρίς φίλτρο σάτιρα και ηθικές αντιπαραθέσεις.
Η Katie Holmes, ήταν το καλύτερο μωρό στην ταινία, δεν έχει ωριμάσει ακόμα σαν ηθοποιός αλλά μιας που ήταν -all boys night έπρεπε να το σχολιάσουμε.

Περισσότερα για την μικρή Katie

2 comments:

Anonymous said...

Το έργο ήταν, κατά την γνώμη μου, πανέξυπνο. Από τις πιο ωραίες ταινίες, που έχω δει. Δεν νομίζω, όμως, ότι σχολιάζει μόνο την Αμερική του Μπους, αλλά την Αμερική γενικότερα.
Το έξυπνο του έργου (στην ουσία το έξυπνο κόλπο του λομπίστα) ήταν ότι δεν χρησιμοποιούσε επιστημονικά επιχειρήματα για να προωθήσει τις θέσεις του. Δεν έφερνε στατιστικές κόντρα στις στατιστικές. Αντιθέτως έκανε επίκληση στο δικαίωμα του Αμερικανού πολίτη να επιλέγει, αγγίζοντας μία ευαίσθητη πολιτική χορδή του

Christos said...

Σωστό σχόλιο φίλτατε. "Η μαμά μου λεεί ότι το κάπνισμα σκοτώνει", "Και η μαμά σου είναι γιατρός; Πνευμονολόγος;", "εε, όχι", "Άρα πως το ξέρει;"

A wise saying

Home is where your heart is