Pages

Jul 13, 2006

Καλη νύχτα και καλή τύχη

Η καλύτερη βόρειο-αμερικάνικη ταινία που είδα φέτος. Ασπρόμαυρη, όπως και η εποχή του Μακαρθισμού, εκπληκτική φωτογραφία, άριστο σάουντρακ με την βαθειά και αισθησιακή φωνή της απίθανης Dianne Reeves, ερμηνείες που σε καθηλώνουν. Δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου για δευτερόλεπτο από την οθόνη, νομίζεις ότι αν χάσεις έστω και μία λέξη δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Ταινία ισάξια του Πολίτη Κέιν, για μια από τις πιο σκοτεινές εποχές της Αμερικάνικης Ιστορίας. Η ταινία τελειώνει με τον εκπληκτικό και ανατριχιαστικό μονόλογο του Μάρροου ο οποίος σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Είναι από τις ταινίες εκείνες που όταν βγαίνεις από τον κινηματογράφο δεν είσαι ο ίδιος με αυτόν που μπήκε να την δει.

Πηγές

3 comments:

nkaminakis said...

θα συμπλήρωνα, και αυτή την πηγή από Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Good_night_and_good_luck

Πολύ καλή πηγή.....

άλεο, άλεο...

SilentSoul said...

Δευτερη ταινια του Mr No Martini No Party George Clooney ως σκηνοθετης και σεναριογραφος.Δεύτερη σκηνοθετικη αποπειρα.Για οσους δεν θυμουνται εχει σκηνοθετησει και το 'Confessions of a Dangerous Mind' την οποια ακομα δεν εχω δει και θα ηθελα να την δω.

Εκπληκτικη ερμηνεια απο τον David Strathairn ως Murrow,απιστευτο βλεμμα που με εντυπωσιασε.Κριμα που εχασε το οσκαρ απο τον Philip Seymour Hoffman στο CAPOTE.(Αλλη μια ταινια που δεν εχω δει ).

9-10 Λοιπον.

Saludos

Baltazar said...

Πήγα να δω την ταινία μετά από τα κολακευτικά σχόλια που διάβασα στο blog σου και δεν διαψεύστηκα, το ίδιο και η φίλη που λίγο απρόθυμα με ακολούθησε. Ήταν μια ταινία σφιχτοδεμένη, στυλάτη, που ήξερε πώς να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο κάθε στιγμή, που σε έκανε να νιώθεις σαν να περιφέρεσαι κι εσύ στο ειδησεογραφικό τμήμα του CBS πριν από 50 χρόνια, σαν να ήταν το φυσικό σου περιβάλλον (και χωρίς να τρως την τσιγαρίλα στη μούρη, τι ήταν αυτό το πράγμα ρε παιδιά, φουγάρα ήταν όλοι τους! Βέβαια αυτό το έκανε επίτηδες ο σκηνοθέτης για να δείξει πόσο τριτοκοσμικό φαίνεται σήμερα αυτό το πράγμα... στην Αμερική, γιατί εδώ πού να πάρει μπρος ο αντικαπνιστικός πολιτισμός!)

A wise saying

Home is where your heart is