Pages

Jun 10, 2006

Οι γυναίκες του Πλανήτη Κλίνγκον...

δεν είναι σαν τις δικές μας. Θα μου πεις τι ξέρεις και συ ρε μεγάλε που οι σχέσεις σου μετρούνται στα αριστερά δάχτυλα του αριστερού σου χεριού. Και όμως μετά από εμπεριστατωμένη κοινωνιολογική μελέτη του πλανήτη Κλίνγκον για το μεταπτυχιακό μου έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα που αναφέρω στην θεματική μου πρόταση.

Αναλυτικά, οι γυναίκες του πλανήτη Κλίνγκον δεν χωρίζουν τους άντρες σε δύο κατηγορίες. Στον δικό μας πλανήτη οι κατηγορίες είναι:
Α. Γκόμενοι
Β. Φίλοι

Στην Α. κατηγορία μπαίνουν όλοι αυτοί που πληρούν της φαντασιώσεις μιας γυναίκας σύμφωνα με τις σαπουνόπερες του ’80, το περιοδικό Cosmo του 90. Στην Β. κατηγορία μπαίνουν όλοι οι υπόλοιποι. Έτσι λοιπόν στην Γη, γνωρίζεις μία γυναίκα, σε κόβει από πάνω μέχρι κάτω και σε βάζει στην Β κατηγορία.

Σε αντίθεση με τις Γήινες, οι γυναίκες του Κλίνγκον ξέρουν ότι μια φιλία δεν είναι εύκολη υπόθεση, για να χτιστεί μπορεί να περάσουν χρόνια ολόκληρα. Σε αυτό μοιάζουν με τους άντρες στην Γη.

Γι αυτό και οι φιλίες των αντρών μπορούν να κρατήσουν μια ζωή. Γι αυτό μπορεί να έχεις να δεις τον φίλο σου χρόνια, και όταν βρεθείτε να ρωτήσεις "τι νέα"; λες και τα λέγατε και χτες από το τηλέφωνο. Γι αυτό και οι γυναίκες νιώθουν ότι πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με τους "φίλους" τους, γιατί άμα χαθούν και ξαναβρεθούν πρέπει να ξαναχτίσουν την φιλία τους από την αρχή και σε νέα βάση. Γι’ αυτό και οι γυναίκες σπάνια έχουν γυναίκες φίλους ενώ μπορεί να έχουν άντρες γιατί αυτοί ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει φιλία.

Έτσι λοιπόν στον Κλίνγκον όταν μια γυναίκα πει σε βλέπω σαν φίλο είναι τιμή για σένα, ενώ στην Γη σημαίνει απλά, δεν σε βλέπω σαν γκόμενο αλλά δεν θέλω να σε πληγώσω... πολύ. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες που απλά τους επιβεβαιώνουν.

Σίγουρα οι γυναίκες της Γης δεν είναι όντα του Cosmopolitan, το βλέπω και στο δρόμο άλλωστε, τώρα που καλοκαίριασε και βγαίνουν τα ζευγαράκια βόλτα στο λιμάνι. Βλέπω γυναίκες αγκαλιά με άντρες που είναι πολύ μακριά από το πρότυπο του Ρίκυ Μάρτιν, οπότε υπάρχει μέλλον και για μας.

Είμαι επίσης σίγουρος ότι ο καθηγητής μου θα μου κόψει την πτυχιακή και αν πάρω εγώ το Μάστερ ποτέ να βαφτώ χρυσός και να με φωνάζουν Όσκαρ.
Όποιος έχει κάνει την έρευνα για τους άντρες του Πλανήτη Κλίνγκον παρακαλώ ας συμπληρώσει από κάτω τα αποτελέσματα.

6 comments:

Anonymous said...

Εμένα πάλι μου έχει ομολογήσει άνδρας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνδρας να κάνει παρέα με μια γυναίκα αν δεν έχει βλέψεις για αυτήν. Θεωρώ ότι η άποψη αυτή είναι ίσως τραβηγμένη και απόλυτη, αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες έχουν πιο αυθεντική φιλική διάθεση απέναντι στους άνδρες από ό,τι οι άνδρες απέναντι στις γυναίκες, ο άνδρας νομίζω περισσότερες φορές είναι που περιμένει "κάτι παραπάνω". 'Ασε που το να σε επιλέξει μια γυναίκα για φίλο σε τιμά στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από το να σε επιλέξει για γκόμενο. Γιατί ως φίλο σε κρίνει με βάση προσωπικότητα, χαρακτήρα, μυαλό, συμπεριφορά, δηλαδή πράγματα αντικειμενικά και σημαντικά. Ενώ αυτόν που θα δει ερωτικά μπορεί να μην τον έχει επιλέξει με τόσο αντικειμενικά και σοβαρά κριτήρια (βλέπε περίπτωση του ωραίου αλλά μαλάκα, του γοητευτικού και τσαχπίνη αλλά ψεύτη και απατεώνα κλπ κλπ). Μην το θεωρείς λοιπόν κακό να σε θέλει μια γυναίκα για φίλο, είναι πολύ τιμητικό στην πραγματικότητα. Δεν γίνεται άλλωστε να έλκουμε τους πάντες. Όταν θα γνωρίσεις την κατάλληλη για σένα θα κολλήσει και η χημεία σας, μην ανησυχείς (και θα σου έχουν μείνει και πολλές καλές φίλες!)

Lillian

Anonymous said...

"....0eleis na meinoume filoi???".
H klassikh apanthsh-erwthsh sta e3hs:

M) mou areseis poly, kai se goustarw
F) nai, alla egw se vlepw diaforetika,
....0eleis na meinoume filoi???

M) ma giati mou les na xwrisoume??
F) den exei giati, ....0eleis na meinoume filoi???

M) den 0elw allo auth th sxesh. 0elw na teliwsoume edw...
F) den 0elw na xwrisoume... 0eleis na meinoume filoi???

thn filia, den thn zhtas eu0ews...
thn kerdizeis ka0e mera, ka0e lepto.
otan zhtas apo kapoion na ginete dyo filoi h' eisai 5 xronwn viologika opote oi koinwnikes sou epafes ktizontai etsi.. giati den 3ereis ti sou ginete, h' giati eisai poly megalyteros/megalyterh alla me myalo 5xronou. Mono etsi e3hgeite. Kai na teliwsei mia sxesh, kai sto telos na e3eliktei se filia, einai allo 0ema.
Alla den to zhtas pote... oute to apaiteis....

Sta @@ sou Worka...

my 2 cents...

-r0cked/.

Anonymous said...

Chromeo - She's in Control

Wanna be by yourself
And no one else
Alright
Now you wanna go out
Wanna scream and shout
Tonight
You want some space
Now get out of my face
Alright
Now you want me back
Put your life on track
Tonight

You're a needy girl
I can tell when I look in your big brown eyes
You want my world
But how can I do yours if I can't do mine?
I try to change
But somehow it's weird I don't feel the same
It's all about
What you want
What you say
How you feel
How you play the game

You're a needy girl
And you want my world
I try to change
But it's not the same

When you're home alone
You don't answer the phone
Alright
But it's like a crime
If I don't answer mine
Tonight
So you found a man
And he's more than a friend
Alright
But you still call me
For some TLC
Tonight

You're a needy girl
I can tell when I look in your big brown eyes
You want my world
But how can I do yours if I can't do mine?
I try to change
But somehow it's weird I don't feel the same
It's all about
What you want
What you say
How you feel
How you play the game

You're a needy girl
And you want my world
I try to change
But it's not the same

Anonymous said...

When we ask this question, the first problem that comes to mind is the one raised by Harry Burns in the 1989 movie, When Harry Met Sally.
My favorite movie;) And yours I think eh?..

In the opening scene, as he and Sally are driving together from Chicago to New York, Harry says: "Men and women can't be friends- because the sex part always gets in the way." Harry has a point-indeed, an important point. And, though I do not think that this is finally the deepest issue that confronts us here, I shall devote a good bit of attention to it.

We ought not, I think, deny that friendships between men and women- friendships that are not also marked by erotic love-are possible. We ought not, that is, let a theory lead us to deny the reality we see around us, and we do sometimes see or experience such friendships. Nor need we express the view shared by Nietzsche: "Women can enter into a friendship with a man perfectly well; but in order to maintain it the aid of a little physical antipathy is perhaps required." Nor, surely, need we hold, as my students sometimes do, that friendship between men and women is possible only if at least one of the friends is homosexual (a view that will make same- sex friendships difficult for those who are homosexual, unless, of course, their experience of eros is in no way jealous or exclusive).

SS.

Christos said...

Lillian δεν συμφωνώ. Δεν μπορεί ο άλλος να σε ξέρει λιγότερο από 24 ώρες στο σύνολο και να σου πει "σε βλέπω σαν φίλο". Απλά σου λέει "δεν με ελκύεις σεξουαλικά".

Anonymous said...

Χρήστο, είμαι στη θέση σου αλλά από την αντίθετη. "θέλω να μείνουμε φίλοι" μου είπε κι εγώ, για να μην τον χάσω του είπα: "θα προσπαθήσω", κι ακόμα προσπαθώ αλλά μου είναι αδύνατο κι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό οι άντρες να ξεχνάνε τόσο εύκολα, να ερωτεύονται και να ξε-ερωτεύονται τόσο εύκολα. Αλλά, ίσως και να μην είναι θέμα φύλου τελικά και να περνάω μια αντι-ανδρική φάση. :)

Δεν συμφωνώ με την άποψή σου για τη γυναικεία φιλία. 24 χρόνια στενής και βαθιάς κι αδερφικής φιλίας, με τα μισά χρόνια να ζούμε σε διαφορετικές πόλεις, αποδεικνύυν το αντίθετο από τα λεγόμενά σου. Δεν πιστεύεις κι εσύ κατά βάθος πως ορισμένα πράγματα είναι κλισέ και πως είναι θέμα ποιότητας ανθρώπων και όχι φύλου;

ΥΓ. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, για λίγα δευτερόλεπτα στην οδό Κιάφας. Ελπίζω να τα πούμε στη Θεσσαλονίκη!

A wise saying

Home is where your heart is