Pages

Oct 19, 2005

Απογοήτευση

... ξανά. Οι μέρες περνάνε και προσπαθώ να τις γεμίσω με ότι βρω. Άμμο και αλμύρα, θέα από βουνά, νότες και συγχορδίες, ράδιο 'φονικά' μπλα-μπλα, ανελέητα τσατ σόου, ανούσια άρθρα, άσκοπες συζητήσεις. Προσπαθώ να κρυφτώ πίσω από ένα βουνό δουλειάς και υποχρεώσεων και σπουδών... στρουθοκαμηλισμό το λένε

Ξέρεις ότι η στρουθοκάμηλος ποτέ, μα ποτέ δεν κρύβει το κεφάλι της. Και ο ελέφαντας δεν έχει καλή μνήμη και το σπανάκι δεν έχει σίδηρο και δεν υπήρξε ποτέ δεινόσαυρος με την ονομασία Βροντόσαυρος, όλα ήταν επιστημονικά λάθη τα οποία όμως έχουμε χωρίς δεύτερη σκέψη αποδεχτεί.

Η ζωή μας διέπεται από τα δύο Άλφα (όχι ρύζι και φακές, αυτό είναι 3 Άλφα) Απαίτηση και Απογοήτευση. Απαιτούμε κάτι από κάποιον και όταν δεν εκπληρωθεί απογοητευόμαστε. Σκέψου το λίγο, πολλές φορές το περνάμε στο ντου-κου, ασήμαντες απογοητεύσεις... πας να πάρεις το αγαπημένο σου περιοδικό και έχει τελειώσει, σε πιάνει ένα κόκκινο φανάρι ενώ βιάζεσαι, πας για καφέ στο Θέμα και δεν βρίσκεις να κάτσεις, τηλεφωνείς σε ένα φίλο και δεν το σηκώνει, χάνει η αγαπημένη σου ομάδα με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, παραγγέλνεις ένα σουβλάκι με τζατζίκι και σου έχουν βάλει γιαούρτι, γνωρίζεις την γυναίκα της ζωής σου και μαθαίνεις ότι τα έχει με άλλον.

Το χειρότερο είναι όταν έχεις απαιτήσεις από τον εαυτό σου και τον απογοητεύεις. Τίποτα δεν ξεπερνά την χειρότερη, πιο ανελέητη μορφή απογοήτευσης, το να απογοητεύεις τον εαυτό σου.

Πολύ το βάρυνα.... κάτι ελαφρύ για τελείωμα

Ένας καθηγητής της λογικής προσπαθεί να διδάξει στο γιο του τις αρχές της καθαρής σκέψης και την ανάγκη της ακριβολογίας.

Του δείχνει λοιπόν το ρολόι του τοίχου που μόλις χτύπησε την ώρα.

- Και τώρα αν πάρω ένα σφυρί και σπάσω το ρολόι θα μπορούσαν να με συλλάβουν με την κατηγορία ότι σκότωσα το χρόνο; ρωτάει ο καθηγητής.

- Όχι απαντάει ο μικρός, αφού πρόκειται για αυτοάμυνα.

- Πως το φαντάστηκες αυτό;

- Αφού το ρολόι χτύπησε πρώτο!


αν χαμογέλασες μπράβο σου, προσπάθησε να το κάνεις πιο συχνά.

No comments:

A wise saying

Home is where your heart is