Pages

Nov 13, 2009

2012 Όσα περσσότερα εφέ έχει μια ταινία, τόσο χάλια είναι



Οκ, δεν περίμενα να δω κανέναν αριστούργημα αλλά νομίζω ότι πλέον έχουμε χτυπήσει πάτο. Ακόμα και η έννοια μπλοκ-μπάστερ έχει χάσει το νόημα της πλέον.

Η ταινία βασίζεται στο γεγονός και όχι σε προφητεία των Μάγια ότι το ημερολόγιο τους τελειώνει το 2012 οπότε όλοι οι καταστροφολόγοι περιμένουν ένα κατακλυσμικό γεγονός που θα φέρει το τέλος του κόσμου. Βέβαια καμία σχέση με την πραγματικότητα, μιας που η Μάγια προέβλεπαν ένα έτος επιφώτησης, ένα θαύμα και όχι μια καταστροφή. Τέλος πάντων ο Ήλιος θα κάνει τα απίστευτα αμυδρά, άπιαστα νετρίνο να επηρεάζουν τον πυρήνα της Γης, κάνοντας τον να ανεβάσει θερμοκρασίας σε σημείο την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών. Από επιστήμη και το Star Wars είχε πιο πολύ νόημα...

Τα εφφέ είναι καταπληκτικά, πραγματικά σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Μέχρι εκεί. Οι ερμηνείες είναι άθλιες, προσπαθεί να ανακατέψει βίαιες σκηνές καταστροφής με μελό, προσπαθεί να σου εκβιάσει το συναίσθημα και περιμένεις πως και πως να σταματήσουν να μυξοκλαίνε όλοι για να δεις κανα κτήριο να πέφτει.

Κρίμα γιατί αυτή η ταινία χαλάει τις ερμηνείες πολύ καλών ηθοποιών. Ο Κιούζακ στον χειρότερο ρόλο όλων των εποχών, λες και διαβάζουν τις ατάκες από κάρτες.

Ο μόνος πραγματικά που σώζει λίγο την κατάσταση με την ερμηνεία του είναι ο Woody Harrelson στον ρόλο ενός μανιακού με τις συνομωσίες ραδιοφωνικού παραγωγού του Charlie Frost. Έχει φτιάξει και ένα βιντεάκι που δείχνει και στην ταινία για να εξηγήσει το τέλος του κόσμου. Είναι απολαυστικό. Δείτε το:



Πολύ καλή παρουσία και της πανέμορφης Beatrice Rosen ως Ρωσσίδας γκόμενας.



Ο Glover μας έχει συνηθίσει στις πατάτες οπότε δεν μου έκανε έκπληξη ο χαζό ρόλος του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αξίζει να την δω;
Μόνο για τα εφέ, διαφορετικά δείτε κάτι άλλο

1 comment:

Μπακαλόγατος said...

αγαπητή "tarzan",

σε διαβάζω χρόνια και ήσουν έμνευση για το πρώτο μου blog. Σε επέλεξα για το ηλιόλουστο βραβείο των blogs. Μπορείς να έρθεις από το blog μου να το παραλάβεις!

http://pareaki.blogspot.com

με εκτίμηση

Ταψυδρόμος

A wise saying

Home is where your heart is